Zeitwinkel 188°

Termenul de Zeitwinkel vine de la o unitate de măsură folosită pentru măsurarea timpului local real, în raport cu poziția Soarelui – o indicație mult mai precisă și mai naturală decât standardele actuale care uniformizează timpul de-a lungul unor zone de timp artificiale.

Compania care a împrumutat denumirea de Zeitwinkel este o marcă elvețiană nouă, independentă, care își produce singură mecanismele conform tradiționalei arte a manufacturii. În acest moment Zeitwinkel are deja în portofoliu două calibre și câteva modele de ceasuri diferite, denumite după mărimea unui arc de cerc în grade, conform unor criterii necunoscute.

Zeitwinkel 188°

Modelele Zeitwinkel sunt orientate către simplitate și eleganță sobră, un bun exemplu în acest sens fiind Zeitwinkel 188°. Acesta are o carcasă de 39mm din oțel și un design inspirat din ceasurile vechi de buzunar. Cadrnul vine în diverse variante, de culoare albastră, neagră, argintată sau placată cu rodiu, și include un secundar periferic în dreptul orei 6 și un indicator pentru dată în partea dreaptă.

Mecanismul lui Zeitwinkel 188° se numește ZW 0102 și este așa cum am precizat unul manufacturat in-house, cu 28 de rubine și 72h rezervă de energie. Fabricat dintr-un aliaj denumit argint german alcătuit din cupru, nichel și zinc, acesta poate fi admirat prin intermediul capacului transaprent.

Zeitwinkel-Caliber-ZW-0102-620x370

Arata mai multe