Ulysse Nardin Carnival of Venice Minute Repeater

Venezia este supranumit Orașul Îndrăgostiților și este probabil unul dintre cele mai romantice locuri de pe glob, iar recent a devenit gazda anuală a unei tradiții medievale reînviate care suscită din ce în ce mai mult interes: Carnavalul.

Exact această tradiție a Carnavalului de la Veneția, cu misterul dar și romantismul ei, reprezintă sursa de inspirație pentru un model Ulysse Nardin cu minute repeater.

O complicație care permite timpului să fie auzit și nu numai văzut, minute repeater-ul a fost readus în centrul atenției de Ulysse Nardin odată cu modelul San Marco, apărut la sfârșitul anilor 1980. Să ne reamintim că la acea vreme lumea orologeriei încă încerca să-și revină după criza quartz-ului, iar introducerea unei complicații clasice a fost o mișcare riscantă menită să demonstreze că orologeria tradițională nu va dispărea niciodată.

Modelul San Marco mai aducea însă o noutate, și anume prezența pe cadran a unor figurine animate care se mișcă în acord cu gongurile minute repeater-ului, numite Jaquemart. Aceste figurine reprezintă punctul de atracție și în cazul lui Ulysse Nardin Carnival of Venice, mai exact fiind vorba de două personaje mascate amplasate în fața Podului Rialto de pe Grand Canal, care își dezvăluie fața atunci când este declanșată alarma sonoră.

UN_Carnival_Repeater_front_LG

Întreaga scenă de un pitoresc încântător este narată prin folosirea tehnicii email champlevé, o artă decorativă aproape dispărută pe care puțini specialiști o mai pot pune în aplicare. Îmbunătățită mai departe prin scrijelire și ornare manuale, această tehnică foarte laborioasă rămâne apanajul câtorva nume exclusiviste din lumea luxului, între care și Ulysse Nardin.

Tocmai datorită complexității metodei de fabricare, Ulysse Nardin Carnival of Venice Minute Repeater este realizat în ediție limitată de numai 18 exemplare. Disponibil în carcasă din platină sau aur roz, ceasul este pus în mișcare de un mecanism cu remontaj manual Caliber UN-71.

Un exemplu de măiestrie artistică și stăpânire a mijloacelor tehnice, Ulysse Nardin Carnival of Venice Minute Repeater reprezintă o adevărată operă de artă ce va rămâne în galeria de excelență a mărcii.

Arata mai multe