U-Boat Classico 47mm 1001 Meter Orange Limited Edition

În anul 1942 Al Doilea Război Mondial era în plină desfășurare, iar Italia era una din țările activ implicate – în special la nivelul marinei militare, care trebuia să îndeplinească numeroase misiuni de luptă în Marea Mediterană. Având mare nevoie de un ceas de mână care să opereze în cele mai dificile condițiie meteorologice și de vizibilitate, alături de o precizie care putea însemna diferența între viață și moarte, italienii l-au însărcinat Ilvo Fontana, un ceasornicar renumit la acea vreme, cu proiectarea unui instrument care să îndeplinească câteva criterii stricte de calitate și funcționalitate.

Deși fusese schițat pe hârtie, ceasul nu a mai ajuns să fie produs la acea vreme întrucât Italia avea să piardă în curând războiul. Însă schițele origiale ale acelui model s-au păstrat și aveau să fie puse în valoare în anul 2000, când nepotul lui Ilvo Fontana a fondat compania orologeră U-Boat.

UBoatClassico100147Orangeglamour

Ceasurile U-Boat au fost concepute așadar pentru a rezista în condiții de mediu extreme, iar unul dintre exponentele de marcă ale acestui concept este Classico 47mm 1001 Meter Orange, realizat în ediție limitată (1001 exemplare). Acesta vine într-o carcasă de 47mm, cu butoanele pe partea stângă – un semn distinctiv al mărcii italiene.

Una dintre caracteristicile esențiale ale ceasurilor U-Boat este rezistența la apă, iar acest model o face foarte bine putând funcționa în siguranță până la 1001 m adîncime. Pentru a asigura o vizibilitate optimă, arătătoarele și marcajele sunt tratate cu Superluminova și pigmenți portocalii, ușor de distins pe fundalul negru. De asemenea era nevoie de un geam protector foarte rezistent, fiind ales în acest scop un cristal de safir de 4,5mm grosime, și de o curea din cauciuc care să asigure confort și siguranță.

Mecanismul lui U-Boat Classico 47mm 1001 Meter Orange Limited Edition este unul de tip automatic, adaptat pentru a se potrivi cu designul orientat spre stânga. Rezerva de energie a acestuia este de 40 de ore iar funcționarea se face cu ajutorul a 25 de rubine (jewels).

Arata mai multe