Timex Intelligent Quartz IQ Collection

Intelligent Quartz este o tehnologie revoluționară introdusă recent de Timex și constă în folosirea de rotoare independente, senzori digitali și microprocesoare pentru a oferi utilizatorului o serie de informații cât mai variată și flexibilă.

Dezvoltată în laboratoarele Timex din Pforzheim (Germania), tehnologia IQ este acum implementată într-o nouă serie de ceasuri care nu numai că arată bine la exterior, dar oferă și o varietate de funcții în combinați nemiîntâlnite până în prezent.

Din seria IQ fac parte următoarele modele:

Timex Traveler Series World Time


Conceput pentru cei care călătoresc mai des sau pasionații de orologerie, acest ceas folosește un microprocesor pentru a afișa ora simultan în 24 de orașe. Cadranul are ca fundal un glob format din paralele și meridiane, cu indici într-un stil vintage și arătătoare dublu rotunjite.

Timex Tide Temperature Compass


Acest model folosește o tehnologie bazată pe funcționarea unui al patrulea arătător (alături de cele clasice pentru oră, minute și secunde), pentru a oferi informații despre flux/reflux, temperatură sau orientarea față de punctele cardinale.

Timex SL Series Fly-Back Chronograph


Fly-Back este o funcție care permite oprirea cronometrului la fiecare tur pentru a citi valoarea corespunzătoare, timp în care măsurătoarea continuă în fundal. La o apăsare de buton arătătoarele “sar” apoi la poziția curentă, permițând continuarea efectuării de măsurători. Este foarte potrivit pentru alergătorii profesioniști. Același principiu se regăsește și pe Fly Back Chronograph Compass și Racing Fly-Back Chronograph.

Timex Perpetual Calendar


Calendarul perpetuu este una dintre cele folosite complicații din orologerie, prin intermediul căreia se asigură afișarea datei curente fără a fi nevoie de ajustare manuală pentru lunile de 30 de zile sau anii bisecți. Acest ceas are și o variantă de damă, afișând un stil feminin cu linii foarte delicate și ornamente cu cristale Swarovski.

Timex Altimeter


Prin intermediul unui mecanism complex care pune în mișcare 6 arătătoare, Timex Altimeter pune la dispoziție o funcție de altimetru foarte precisă, care poate măsura orice altitudine între -120 și 7600m cu memorarea minimelor sau maximelor.

Toate ceasurile din colecția  au carcase de 42-44 mm placate cu negru și funcția Indiglo pentru iluminarea cadranului pe întuneric.

Arata mai multe