Timex Expedition E-Altimeter

Timex Expedition E-Altimeter face parte din colecția Timex E-Instruments, singura de acest gen care propune ceasuri outdoor cu afișaj analog. E-Altimeter furnizează informații despre altitudine și măsoară timpul într-un mod mult mai plăcut și elegant decât celelalte ceasuri din aceeași categorie, dar cu afișaj digital.

Conform precizărilor Timex, “E-Instruments este o colecție concepută pentru exploratorii în aer liber cu gusturi sofisticare și dorința de a încerca ceva diferit”. Iar amestecul bine proporționat de tehnologie ultramodernă și stil distinctiv face din aceste ceasuri un partener potrivit atât într-o expediție, cât și într-un centru de oraș aglomerat.

Funcția de altimetru a lui Timex Expedition E-Altimeter operează între -120m și 7600m, adică pe aproape toată suprafața Pământului. Măsurătoarea se poate face atât în metri cât și în feets, iar valorile sunt stocate și se pot afișa maximele/minimele pentru o anumită perioadă.

e-altimeter

Nivelul altitudinii este indicat de un cadran secundar situat în partea de stânga-sus și de un al patrulea indicator, ceea ce poate fi ușor confuz pentru cei obișnuiți cu doar 3 indicatoare la un ceas. Însă stilul și forma distinctivă fac citirea foarte ușoară, celui de-al patrulea indicator fiindu-i corespunzătoare valorile de la exteriorul cadranului care măsoară cifra sutelor. Cele două cadrane secundare semicirculare indică valoarea miilor, respectiv unitățile de măsură – feets sau metri.

Ca orice ceas cu altimetru, și acest Timex necesită calibrare periodică. Aceasta se face însă foarte ușor și este indicată la trecerea rapidă de la o altitudine la alta sau la schimbarea vremii.

Componentele lui Timex E-Altimeter sunt conținute într-o carcasă solidă și voluminoasă, de 50mm diametru, din oțel. Dincolo de aceste măsuri ușor supradimensionate, rezistența în condițiile dificile presupuse a fi întâlnite pe orice munte este asigurată. Ceasul poate funcționa de asemenea până la 100m sub apă, iar pe întuneric citirea se face fără probleme datorită sistemului de iluminare Indiglo.

Arata mai multe