Suunto Vector HR – un ceas digital de înaltă performanță

În ciuda dezvoltării explozive a tehnolgiei din ultimii ani, ceasurile digitale nu sunt prea apreciate în ziua de azi. Asta pe de o parte pentru că puține persoane au un stil de viață activ care să necesite toate funcțiile pe care acestea le oferă, iar pe de altă parte din cauză faptului că nu sunt atât de elegante din punct de vedere al modei și tradiției orologiere.

Și totuși, ceasurile digitale acoperă o nișă foarte importantă – cea a ceasurilor sportive. Una din firmele care produc ceasuri digitale moderne este Suunto, cu sediul în Finlanda. Suunto produce instrumente de precizie pentru scufundători, alergători, călători sau practicanți de sporturi în aer liber.

7f08987d-3b98-4b76-9c0c-41860d28b254

Suunto Vector HR este un ceas de mână conceput în special pentru aventurieri sau exploratori montani, avînd funcții de altimetru, barometru, busolă electronică sau monitor al inimii. Toate aceste facilități sunt în măsură să informeze și să ajute la luarea unor decizii responsabile pe durata activităților în aer liber. Accesul la funcțiile oferite de Suunto Vector HR se face apăsînd succesiv butonul de la ora 3.

Monitorul de puls al inimii poate fi setat să declanșeze o alarmă dacă aceasta depășeste un punct critic. Altimetrul poate măsura altitudini de până la 9000m, putînd fi astfel folosit pe orice tip de munte, chiar și pe cele de peste 8000m înâlțime. În plus, altimetrul poate măsura viteza de înaintare pe verticală, iar în combinație cu monitorul de puls poate furniza informații despre impactul fiziologic pe care îl au altitudinea și viteza de deplasare asupra purtătorului. Toate aceste informații se pot stoca într-un jurnal digital care se poate accesa mai târziu și calcula astfel performanța pe diferite perioade de timp.

suunto_vector_hr_white_1

De asemenea, Suunto Vector HR poate afișa presiunea atmosferică și temperatura în timp real, furnizînd în acest mod informații despre starea vremii și tendințele ei. Valorile pot fi afișate apoi sub formă de grafic și stocate pentru 4 zile. Busola digitală poate fi setată să arate diferența între nordul geografic și cel magnetic, asigurînd un plus de precizie pe teren necunoscut. Tot busola permite setarea unei direcții de deplasare cu afișarea abaterilor în funcție de mișcările efectuate.

Și pentru că vorbim totuși despre un ceas de mână, Suunto Vector HR poate afișa ora în format 12/24, poate cronometra crescător sau descrescător diferite intervale și mai are calendar și 3 alarme zilnice.

Iar dacă vă întrebați cât de comod poate fi un astfel de ceas, este bine de știut că el vine cu o curea din materiale textile fine și cu un sistem elastic de tensionare care asigură o fixare optimă fără a-l strînge prea tare pe mână.

Arata mai multe