Seria de ceasuri Ball Watch pentru BMW

Despre BMW știți probabil destul de multe, așa că nu vom aminti decât faptul că este un producător de mașini din clasa sport-lux cu modele foarte apreciate în toată lumea. Ce se știe mai puțin despre BMW este că a semnat de curând un parteneriat de colaborare cu Ball Watch – un important producător elvețian de ceasuri de mână – pentru realizarea unei linii de produse care să coaguleze trăsăturile cele mai importante ale ambelor companii.

În urma acestui parteneriat exclusiv Ball Watch a fost însărcinată să producă o colecție de ceasuri de mână cu însemnele BMW, orientată cu predilecție spre siguranță și performanță și care să încorporeze câteva specificații tehnice inovatoare.

Între acestea se numără un sistem patentat (numit Amortiser) de protejare împotriva șocurilor și zgârieturilor, precum și folosirea tehnicilor de inginerie micro-mecanică – recunoscute prin acordarea Ball Watch a titlului de standard oficial al căilor ferate din SUA – pentru crearea unui inel de protecție anti-șoc și anti-magnetic în jurul mecanismului.

În ce privește aspectul estetic al ceasurilor pentru BMW, Ball Watch aduce un omagiu elementelor distinctive de pe mașinile mărcii bavareze reflectând în principal dinamismul și forța emanate de puternicul caracter al acestora. Este foarte important de asemenea faptul că în colecția Ball Watch pentru BMW se vor regăsi mai multe modele (pentru început în număr de 28), între care și unul mai exclusivist realizat în ediție limitată.

Toate modelele Ball Watch pentru BMW sunt dotate cu un mecanism ETA 2892-A2 automatic, certificat de COSC. Acesta este protejat împotriva apei, șocurilor sau câmpurilor magnetice de până la maximum 4,800A/m. Pentru iluminare Ball Watch a folosit ca de obicei tehnologia cu tuburi cu micro-gas implementată la nivelul indicilor și a arătătoarelor.

Modelul de bază al colecției se numește Ball for BMW Classic și are un cadran simplu cu logoul BMW amplasat în dreptul orei 8. Ball for BMW GMT include un afișaj pentru o zonă de timp secundară, iar Ball for BMW Power Reserve vine cu un indicator pentru rezerva de energie.

Vârful de gamă este Ball for BMW Thermometer, un model în ediție limitată (1000 de exmeplare) cu un termometru mecanic pe cadran – o noutate absolută în domeniu – prin intermediul căruia vor putea fi măsurate temperaturi între -40°C și +50°C.

Prețurile ceasurilor din colecția Ball Watch pentru BMW variază între 3700 și 4700 CHF, cu modelul în serie limitată ajungând la 5100 CHF.

Arata mai multe