Seiko Velatura, ceasul navigatorilor pe ambarcațiuni cu vele

La lansarea primului său ceas diver în 1965, Seiko accepta cea mai mare provocare pentru orice producător din industria orologeră – de a construi instrumente capabile să facă față condițiilor extreme de sub sau de la suprafața oceanului. Peste 10 ani, în 1975, Seiko avea să lanseze cel dintâi ceas cu carcasă din titan, care putea să reziste până la 600m sub apă. În zilele noastre, seria Seiko Velatura continuă peste decenii aventura ceasurilor destinate a înfrunta duritățile vieții pe mare.

Lansată în 2007, colecția Velatura se adresează în special marinarilor, piloților sau peronalului navigant și este caracterizată de un design robust și funcționalitate de top. Această colecție este dotată cu o coroană securizată care permite întoarcerea mecanismului fără a necesita deșurubare sau tragere în exterior. Luneta este fixată cu un set de șuruburi cu o formă asemănătore lacătelor marine, capacul dorsal aduce aminte de timona diverselor yachturi, în timp ce cureaua din oțel și cauciuc asigură rezistență și greutate redusă, două caracteristici întâlnite la majoritatea ambarcațiunilor de curse.

Încă din primul an de la lansare (2007), Seiko Velatura propunea unul dintre cele mai fiabile mecanisme din lume – Kinetic Direct Drive. Acesta se poate încărca atât prin mișcarea mâinii, ca orice mecanism automatic, cât și prin acționarea manuală a coroanei. Un indicator de pe cadran arată nivelul rezervei de energie, certificând funcționalitatea în parametri normali.

Testul suprem pentru orice ceas îl reprezintă participarea la întrecerile de clasă mondială. Unul dintre cele mai dificile concursuri din lume este cel da la clasa 49, alcătuită din bărci cu pânze capabile să atingă viteze de 32 de noduri. Pentru întrecerile din această clasă a fost ales ca sponsor și partener principal Seiko Velatura, recunoscându-se astfel peformanțele acestui ceas în condițiile specifice curselor pe apă.

Seiko oferă suport și pentru clasa 29, din care fac parte cele mai rapide bărci cu echipaj feminin. Cu o linie din care fac parte și ceasuri de damă, Seiko Velatura a atras și o componentă importantă din rândul reprezentatntelor sexului frumos.

Arata mai multe