Saskia maaike Bouvier – Equilibre

Din colecția Yin time & the Yang time a designerului Saskia maaike Bouvier, modelul Equilibre reprezintă cea mai nouă adiție și totodată un ceas care experimentează cu lumini și umbre, exprimînd toate tendințele contrare dintr-o femeie, într-un moment superb de echilibru și reflecție.

Yin și Yang reprezintă două energii opuse dar complementare ale universului, fiind considerate un factor de armonie și echilibru. Ele interacționează permanent și se regăsesc în orice obiect sau ființă vie, simbolizînd lupta contrariilor și aspirația spre perfecțiune. În loc să folosească tradiționalele culori alb și negru, Saskia maaike Bouvier a ales un joc de lumini și umbre, posibil datorită texturilor fine realizate în rodiu de pe cadran.

Prin schimbarea unghiului de incidență al luminii, apar noi și noi variații ale simbolului yin-yang, reflectînd idea schimbărilor permanente care ne influențează și ne schimbă percepția. Equilibre reprezintă abilitatea ființelor de a se adapta la influențele exterioare, păstrînd în același timp echilibrul interior aducător de fericire.

Acest ceas vine într-o carcasă largă, de 45mm, și are un bezel încrustat cu diamante însumînd 1,9 karate. Pe deasupra este acoperit de un geam din cristal de safir, iar înăuntru pulsează un mecanism automatic de calibru SmB 901. Cureaua este realizată manual și imită pielea unui dragon.

Equilibre prezintă ora prin două cadrane identice ca dimensiuni, care dincolo de simbolismul yin/yang poate fi privit ca un mod practic de a indica timpul pentru două fuse orare diferite.

Arata mai multe