Sarpaneva Korona K0 Wuoksi – monștri marini, atmosferă întunecată și un design de excepție

O veche legendă finlandeză vorbește despre un fierar ale cărui fete au fost răpite de un monstru marin și ascunse într-o vizuină subacvatică. După ce a construit fără succes diverse mașinării care să-l ajute să coboare în adâncuri pentru a-și salva fiicele, fierarul află că singura posibilitate de a ajunge acolo este prin intermediul unui mecanism care să indice fazele Lunii. Așteptând momentul când Soarele și Luna se află în opoziție – iar forțele monstrului sunt mult diminuate – eroul reușește astfel să ajungă la fiicele sale și să le elibereze.

Finlanda este țara de origine a designerului independent Stepan Sarpaneva, și printre altele țara cu cele mai multe lacuri din lume – aproximativ 188 000. Nicio mirare așadar că s-au născut de-a lungul timpului diverse povestiri legate de monștri marini și misterele din adâncuri, la fel de firească apărând și folosirea acestui folclor ca sursă de inspirație sub diverse forme – chiar și pentru crearea unui ceas de mână.

Pornind de la legenda amintită designerul Sarpaneva a imaginat Korona K0 Wuoksi, un ceas diver care nu arată câtuși de puțin ca un ceas diver. În locul designului obișnuit pentru un astfel de model, Korona K0 Wuoksi introduce un afișaj skeletonizat cu un disc rotativ care simbolizează cerul nopții, cu ajutorul căruia se pot citi fazele Lunii.

Ceasul vine într-o carcasă metalică de 46 mm diametru acoperită cu un cristal din safir de 2,5 mm grosime, tratat împotriva reflexiilor nedorite. Indicii orari cu dotați cu sistem de iluminare pe întuneric Superluminova contribuie și ei la legibilitatea sporită a acestui model. În spatele cadranului se poate observa o Lună fabricată din cupru, bronz, argint sau aur, aflată în diverse faze de evoluție. Pentru prinderea la mână există  posibilitatea de a alege între o curea din cauciuc, piele de aligator sau de amfibian.

Sub țesătura labirintică vizibilă pe cadran bate un mecanism Soprod A10 modificat și decorat, după cum se poate observa și prin capacul dorsal lăsat transparent. Rezistența la apă a lui Korona K0 Wuoksi este de 300 m, o cifră care confirmă destinația specială pentru scufundări a acestuia.

Conceput și fabricat în întregime în atelierele Sarpaneva din Helsinki, Korona K0 Wuoksi are un preț de pornire de 9500 de euro și va fi probabil realizat în ediție limitată.

Arata mai multe