Rolex Oyster Perpetual GMT-Master II

GMT-Master (apărut în 1954) este unul dintre cele mai cunoscute modele de ceasuri Rolex din toate timpurile, în primul rând datorită lunetei bicolore – supranumită Pepsi în varianta roșu/albastru sau Stendhal în varianta roșu/negru.

După 50 de ani (în 2005) Rolex a lansat GMT-Master II, care venea cu o carcasă un pic mai masivă și o lunetă neagră din Cerachrom, o versiune de ceramică high-tech aproape imposibil de zgâriat, rezistentă la coroziune și fără să se decoloreze în timp sub acțiunea razelor ultraviolete.

Rolex_02_GMT-Master_II_904L_steel

Însă în ciuda performanțelor și avansului tehnologic oferite de noul GMT-Master, mulți au rămas cu regretul că acesta și-a pierdut elementul distinctiv al lunetei bicolore atât de îndrăgit de către fanii mărcii elvețiene.

Dacă la acea dată fabricarea unei piese din ceramică în două culori diferite era imposibil de realizat, iată că în ziua de azi Rolex a reușit să patenteze un proces care permite exact acest lucru – iar modelul GMT-Master II se poate bucura din nou de aprecierea tuturor.

Rolex GMT-Master II se prezintă într-o carcasă tip Oyster de 40mm diametru, care garantează o etanșeitate perfectă până la 100m sub apă. Realizată dintr-un oțel 904L extrem de rezistent la coroziune, aceasta se închide printr-un capac înfiletabil cu ajutorul unei ustensile specifice Rolex, iar coroana dotată cu cu sistemul de protecție Triplock garantează atât etanșeitatea cât și atașamentul ferm de carcasă.

Rolex_02_GMT-Master_II_904L_steel

Mecanismul lui Rolex Oyster Perpetual GMT-Master II este un Calibre 3186, certificat COSC pentru precizia la nivel de cronometru. Oscilatorul acetuia are un arc Parchrom albastru realizat dintr-un aliaj patentat care asigură rezistență la câmpuri magnetice, variații de temperatură sau șocuri mecanice.

Noul Rolex GMT-Master II se închide cu o brățară metalică cu sistem Easylink de ajustare rapidă a lungimii și cataramă Oysterlock care previne deschiderea accidentală.

Arata mai multe