Red Dot Awards 2015 – ceasurile câștigătoare

Premiile Red Dot se acordă anual pentru excelența în design unor categorii foarte largi de produse, de la ochelari de soare la automobile și obiecte casnice. La gala ținută în Essen, Germania, anul acesta a fost pentru prima data când ceasurile de mână și bijuteriile au făcut parte din categorii distincte.

Cei mai importanți doi câștigători în categoria ceasurilor de mână, cu titlul “Best of the Best”, au fost Apple Watch și MB&F Horological Machine No. 6 Space Pirate.

MBF-Horological-Machine-No.-6-Space-Pirate_560

Au mai primit însă premii alte 12 creații orologere, printre care încă un MB&F (Horological Machine No. 5 CarbonMacrolon), Maurice Lacroix Pontos Date și Pontos S Supercharged sau Porsche Design Timepiece No. 1.

MBF-Horological-Machine-No.5-Carbon-Macrolon_560

Maurice-Lacroix-Pontos-Date_560

Maurice-Lacroix-Pontos-S-Supercharged_560

Porsche-Design-Timepiece-No.-1_560

MeisterSinger, compania germană specializată în ceasuri cu un singur arătător a primit un premiu pentru calibrul său MSH01, un mecanism cu remontaj manual și rezervă de energie de 5 zile.

Meistersinger-Caliber-MSH-01_560

Firma producătoare de curele pentru ceasurile de mână Hirsch a fost recompensată la rândul ei un premiu pentru o creație cu aspect sportiv în culori galben-negru, parte a colecției Performance.

Hirsch_Performance_Collection_strap_560

Nu numai Apple a primit un premiu la categoria smartwatch, ci și Samsung prin modelele SmartBandTalk și SmartWatch 3.

Sony-SmartBandTalk-SmartWatch_560

Alți căștigători au mai fost Armin Strom Skeleton Pure Water, Eone Timepieces The Bradley, Jacob Jensen Strata Series și Nomos Metro Datum Gangreserve.

Armin-Strom-Skeleton-Pure-Water_560

Eone-Timepieces-The-Bradley_560

Jacob-Jensen-Strata-Series_560Nomos-Metro-Datum-Gangreserve_560

Din juriul care a acordat aceste premii au făcut parte Rüdiger Bucher, editor la revista Chronos, Günter Wermekes, bijutier, sau Herman Hermsen, profesor de design pentru bijuterii la University of Applied Sciences Düsseldorf .

Arata mai multe