Primul ceas skeleton cu tourbillon de la Sekonda

La început era un brand sub care se vindeau în Europa ceasuri produse în fosta URSS – majoritatea dintre acestea având la bază modele Poljot sau Raketa.  După destrămarea Uniunii Sovietice, Sekonda a început să vândă produse fabricate în special în Asia și a cunoscut un succes deosebit în Marea Britanie, unde ocupă de 20 de ani primul loc în topul celor mai vândute mărci de ceasuri.

În 2012 Sekonda face încă un salt în ierarhia orologeriei de calitate, lansând un model care reprezintă un mare pas înainte atât în ce privește tehnologia cât și designul. Acesta vine atât cu un tourbillon cât și cu un design skeletonizat care permite o vedere asupra mecanismului prin ambele fețe.

Sekonda Skeleton Tourbillon are o carcasă de 48,5mm diametru și numai 11mm grosime, care îmbină perfect curbele și unghiurile ascuțite, culminând cu bezelul de formă octogonală. În lipsa cadranului, pentru desemnarea orelor s-au folosit cifrele 3, 6 și 9 cu o dimensiune impozantă, dar bine integrate în peisaj.

Mecanismul HS 2233 cu remontaj manual dispune de un tourbillon amplasat în dreptul orei 12, înconjurat de o scală pentru afișarea secundelor. Acesta funcționează cu 19 rubine și furnizează aproximativ 40 de ore de rezervă de energie.

Completat de o curea din silicon cu protecție UV și împotriva prafului, Sekonda Skeleton Tourbillon poate oferi începătorilor o experiență utilă despre orologeria de calitate, mai ales că prețul acestuia este unul foarte bun pentru această clasă – 1295 £.

Arata mai multe