Porsche Design Flat Six – noi modele la aniversarea a 40 de ani

Fondată în 1972 de F.A. Porsche, Porsche Design este încă o companie care se inspiră din lumea automobilelor de lux atunci când își concepe modelele. Ajunsă de acum la o vârstă a deplinei maturități (40 de ani), Porsche Design a prezentat recent 3 noi modele în colecția Flat Six.

Filosofia lui F.A. Porsche era de a produce ceasuri de mână funcționale, cu un design luxos dar păstrând liniile clasice tradiționale, fără a insista pe decorațiuni inutile. În opinia acestuia, la aspectul estetic al unui ceas trebuie să contribuie în mod egal forma și funcționalitatea – iar noile modele Flat Six ilustrează perfect acest lucru.

La fel ca și modelele anterioare din aceeași serie, noile ceasuri Porsche Design Flat Six amintesc de designul instrumentelor de la bordul mașinilor de curse. Arătătoarele și marcajele au o formă clară, ușor de citit chiar și pe întuneric datorită prezenței unei mase luminescente consistente.

Modelele cu 3 arătătoare se numesc P’6350 și P’6351, iar singura diferență dintre ele este dată de dimensiunea carcasei – o variantă de 44mm este dedicată bărbaților în timp ce varianta de 40mm este mai potrivită pentru o încheietură de femeie. La interiorul acestora bate un mecanism Sellita SW200 automatic care poate furniza până la 38 de ore de funcționare. P’6350 și P’6351 vin în 10 versiuni diferite, cu diverse combinații de culori ale cadranului și carcasei și o rezistență de maxim 100m sub apă.

Al treilea nou model se numește Porsche Design P’6360 Flat Six Automatic Chronograph și are un design cu totul diferit, fiind conceput în jurul unui cadran multifuncțional cu 3 discuri secundare în partea stângă și un afișaj dublu pentru dată/zi în partea dreaptă. La exterior a fost imprimată o scală pentru tahimetru, toate aceste funcții fiind puse în mișcare de un mecanism ETA 7750. Cureaua este fabricată din cauciuc alb sau negru.

Prețul unui Porsche Design Flat Six variază între 4200$ pentru modelul simplu și 6200$ pentru modelul cu cronograf.

Arata mai multe