Piaget Tradition Line – 50 de ani de eleganță

Casa Piaget a fost fondată în urmă cu aproape un secol și jumătate Georges Edouard Piaget, ocupîndu-se la început cu manufacturarea de bijuterii. Producția de ceasuri la Piaget avea să înceapă însă abia după Al Doilea Război Mondial, dar combinația între cele două arte a dus rapid la câștigarea unui renume mondial pentru măiestria artistică și finisajele de lux.

Anul 1962 a marcat apariția liniei de ceasuri de mână Tradition, o colecție care ocupă un loc esnțial în istoria brandului și ale cărei trăsături principale sunt stilul clasic și eleganța de top. Profilul ultra-subțire al ceasurilor din această serie și-a dovedit de nenumărate ori valoarea devenind o parte integrantă a mărcii Piaget. Secretul din spatele acestui succes stă evident în talentul pus în practică și geniul creator, pornind de la design și până la detaliile mecanice.

Atenția orientată spre cele mai mici detalii este excelent exemplificată prin meticulozitatea cu care sunt executate piese aparent mai puțin importante, cum ar fi brățările ceasurilor. Acestea sunt alcătuite din 108 piese de aur produse și asamblate manual, dovedind un înalt nivel  de măiestrie artizanală. Procesul are loc în 3 etape, fiecare realizat cu deosebită responsabilitate: expertiza tehnică, asamblarea și finisarea.

O importanță la fel de mare este acordată și executării carcaselor. Disponibile în două mărimi, de 26mm și 34mm, fabricate din aur roz sau alb, se remarcă imediat la mâna vedetelor care pășesc pe covorul roșu la diferite evenimete. Și cum ar putea să nu fie așa, când sunt placate cu o mulțime de diamante strălucitoare. Numărul diamantelor și valoarea lor diferă pentru cele două modele, cea de 26mm avînd 42 de ornamente cu o valoare de 0,6 karate, în timp ce carcasa de 34mm are cu 10 mai mult ajungînd la valoare de 0,8 karate.

Și cadranul este disponibil în două variante, unul argintiu și unul auriu, care pot fi acoperite și ele cu 300 sau 500 de diamante. Există variante în care numai luneta este ornată cu astfel de pietre prețioase, oferind o tonalitate sobră de argintiu.

După ce am văzut cum arată un ceas Piaget la exterior, să aruncăm o privire și la interior, mai precis asupra mecanismului. Era anul 1957 când apărea calibrul 9P, un mecanism cu întoarcere manuală de numai 2mm grosime. După numai 3 ani, apărea și calibrul 12P, cel mai subțire mecanism automatic din lume avînd 2,3 mm grosime. Începea așadar o eră a mecanismelor ultra-subțiri care va pune marca Piaget în istoria orologeriei, ca producătorul celor mai subțiri mecanisme din lume, mai mult de jumătate din produsele de sale fiind echipate cu astfel de tehnologii. Actuala serie Tradition este animată de calibrul 430P, apărut în 2008.

De 50 de ani, lumea este mai frumoasă datorită liniei Piaget Tradition. Să sperăm la cât mai mult și cât mai variate  astfel de aniversări.

Arata mai multe