Piaget Altiplano 38mm 900P este cel mai subțire ceas mecanic din lume

În perioada 20-24 ianuarie 2014 va avea loc Salonul International al Orologeriei (SIHH), ocazie cu care cei de la Piaget vor prezenta cel mai subțire ceas de mână mecanic din lume. Recordul era deținut până acum de Jaeger-LeCoultre Master Ultra-Thin Jubilee cu 4,05 mm, însă Piaget Altiplano 38mm 900P va avea 3,65mm, adică mai puțin cu aproape 10%.

Piaget s-a specializat pentru mai bine de jumătate de secol pe producerea de mecanisme ultra-subțiri, deținând numeroase recorduri în domeniu – 23 dintre cele 35 de calibre realizate începând cu 1957 stabilind un nou punct de referință în ce privește subțirimea. Cel mai recent dintre acestea este adus de modelul Altiplano 38mm 900P, venit să celebreze cei 140 de ani de existență ai mărcii elvețiene. Acesta se prezintă într-o carcasă din aur alb sau roz de 18k, iar prețul său se va situa în intervalul 20000-30000 USD.

Piaget_Altiplano_profil

Noul record al celui mai subțire ceas din lume a fost posibil datorită unor soluții ingenioase, radicale, cum ar fi contopirea mecanismului și a capacului dorsal care servește acum ca placă de bază. Această soluție a mai fost abordată în trecut pentru ceasurile cu quartz, însă este pentru prima dată când ea este implementată și pentru un ceas mecanic. Ca urmare a acestui fapt, Piaget a trebuit să inverseze oarecum pozițiile tradiționale ale pieselor componente, punțile și sistemul de transmisie fiind integrate la rândul lor în cadran.

Piaget_Altiplano_face

Pentru fabricarea lui Altiplano 38mm 900P au fost necesari doi ani de eforturi concertate ale unor echipe de ceasornicari, designeri și constructori de carcase. Cele 145 de componente ale mecanismului au fost fiecare miniaturizate la maxim, unele măsurând numai 0,12mm, și amplasat astfel încât să ocupe un spațiu minim. Grosimea întregului mecanism nu o depășește pe cea a balansierului, ceea ce face ca arătătoarele să fie deplasate spre margine și piesele să fie dispuse în plan orizontal.

Piaget_Altiplano

Calibrul astfel rezultat se numește 900P și poate furniza suficientă rezervă de energie pentru 48h.

Arata mai multe