Perrelet Turbine XL Paranoïa – spirala infernală

Nu știm ce ar zice Abraham-Louis Perrelet – inventatorul primului mecanismul automatic în 1977 – despre acest model, însă reacțiile apărute după lansarea Turbine XL Paranoïa au fost dintre cele mai controversate: de la admiratori înfocați până la sceptici care se întreabă dacă nu cumva ne aflăm în fața unui kitsch nedemn de o casă orologeră de elită ca Perrelet.

Dacă apariția modelului Perrelet cu turbină a fost în general bine primit de public, numeroasele variațiuni ulterioare pe aceeași temă au început să devină plictisitoare pentru unii. XL Paranoïa nu este însă un simplu model din această categorie, el este primul ceas din lume care își propune (în mod intenționat) să-și înnebunească proprietarul. Priviți doar videoclipul de mai jos.

Dar este o nebunie! – spun unii. Exact asta e și ideea! – spun ceilalți. În mod sigur, Perrelet Turbine XL Paranoïa nu este un ceas pentru conservatori. Cele două rotoare suprapuse ale acestuia generează o iluzie optică halucinantă, care după ce este privită o perioadă mai îndelungată poate duce la tulburări de percepție, amețeli sau oboseală accentuată a ochilor.

Efectul poate fi și mai intens noaptea, când cadranul este intens luminat cu Superluminova iar senzația de vis mai apropiată. În orice caz, pentru cei care vor să atragă privirea și chiar să impresioneze la o întâlnire cu prietenii, Perrelet Turbine XL Paranoïa asigură un succes garantat.

Arata mai multe