Patek Philippe Sky Moon Tourbillon Ref. 6002

Noul Patek Philippe Sky Moon Tourbillon (Ref. 6002) este succesorul lui Sky Moon Tourbillon (Ref. 5002), considerat a fi ceasul de mână cu cel mai multe complicații – în număr de 12, întinse pe două cadrane – lansat vreodată de marca elvețiană.

În timp ce Ref. 6002 dispune de aceleași complicații ca și Ref. 5002, unicitatea sa constă în cadranul de culoare albastră și onrnamentele înflorate de pe acesta, o dovadă a talentului și măiestriei artisitice a artizanilor de la Patek Philippe.

1189.2359

Patek Philippe Sky Moon Tourbillon Ref. 6002 încorporează un minute repeater cu două gonguri de catedrală și un tourbillon, iar afișajul său se întinde de asemenea pe două cadrane. Cel frontal aduce alături un calendar perpetuu cu dată retrogradă și fazele Lunii, iar cel dorsal afișează o hartă a emisferei nordice, cu timpul sideral, progresia și poziția Lunii.

Decorațiunile de pe carcasă și cadran sunt realizate prin folsirea a două tehnici diferite: gravarea și emailarea. Măsurând 42,8 mm în diametru, carcasa este sculptată dintr-un bloc masiv de aur alb, pornind de la suprafața căruia se întind diverse ornamente, arabescuri și curbe de diverse forme. De exemplu, una dintre coroane are desenată o săgeată în relief – indicând direcția de rotire – în timp ce luna și stelele de pe cealaltă indică faptul că aceasta se folosește pentru ajutarea funcțiilor celeste.

Patek Philippe Sky Moon Tourbillon Ref. 6002 față

Decorarea fiecărui exemplar al lui Patek Philippe Sky Moon Tourbillon Ref. 6002 necesită nu mai puțin de 100 de ore de muncă, întreg procesul fiind supervizat de artizanul șef și președintele companiei, Thierry Stern.

Folosind tehnica emailării champlevé și cloisonné, cadranul este realizat la rândul său tot din aur, prelucrat apoi la temperaturi de peste 850° Celsius până când elementele ornamentale încep să iasă în relief.

Patek Philippe Sky Moon Tourbillon Ref. 6002 spate

Mecanismul din interior este un Caliber RTO 27 QR SID LU CL, finisat și el conform spiritului haute horlogerie. Livrarea se face într-o cutie din abanos foarte rar de Macassar, decorat manual cu motive din aur alb.

Arata mai multe