Patek Philippe Ref. 5980 Nautilus Chronograph Two-tone

Nautilus este un clasic al ceasurilor sportive din haute horologerie, lansat pentru prima dată în 1976 și aflat alături de Rolex Daytona, Omega Speedmaster, Tag Heuer Carrera sau Audemars Piguet Royal Oak în topul celor mai faimoase ceasuri din această categorie.

Relansată în 2007, seria Nautilus de la Patek Philippe a cunoscut până acum apariția câtorva versiuni diferite, între care cea mai recentă este un Cronograph (ref.  5980/1AR-001) din oțel inoxidabil și aur roz, cu cadranul de culoare albastră și dungi orizontale în relief.

Aurul roz a fost folosit la fabricarea bezelului, coroanei înfiletabile și butoanelor cronografului, precum și în componența brățării. Carcasa măsoară 40,55 mm și este proiectată să reziste până la 120m sub apă. În combinație cu suprafețele luminescente, aurul se găsește și pe cadran sub formă de indici orari sau arătătoare.

Afișajul pentru cronograf constă într-un singur cadran secundar, situat în partea de jos, folosit atât pentru măsurarea minutelor cât și a orelor. În partea dreaptă se găsește indicatorul pentru dată.

Patek_Philippe_Caliber_CH-28-520_C_560

Patek Philippe Nautilus Chronograph are un mecanism Caliber CH 28-520 C automatic, în componența căruia intră 327 de piese incluzând 35 de rubine și 13 punți. Balansierul tip Gyromax vibrează la frecvența de 28800 vph. Acest mecanism este realizat conform uni standard intern Patek Philippe, mai restrictiv chiar decât Sigiliul Geneva.

Cei interesați de un  Patek Philippe Nautilus Chronograph îl pot cumpăra pentru o sumă  de aproximativ 50500 de euro.

Arata mai multe