Parmigiani Tonda Woodstock

Legendarul Tonda Tourbillon de la Parmigiani a primit recent o nouă interpretare, în care cadranul realizat din lemn simbolizează o scenă muzicală, într-un mod însă mult mai dinamic decât abordările convenționale.

Chitara este unul dintre instrumentele muzicale în care arta prelucrării lemnului își găsește una dintre cele mai complexe aplicații. Pentru că Parmigiani Tonda Woodstock se dorește a fi un omagiu adus epocii de aur a rockului, pe cadranul acestuia este desenată o chitară având în centru tourbillon-ul și cutia de rezonanță pictată cu steagul SUA sau Marii Britanii, două dintre cele mai influente țări din istoria acestui gen.

SIHH_Parmigiani_Tonda_Woodstock

Este primul ceas din istoria Parmigiani care implică tehnica prelucrării lemnului, fiecare cadran necesitând 10 zile de lucru și fiind alcătuit din peste 50 de piese din acest material. Artistul desemnat pentru a duce la capăt această sarcină se numește Bastien Chevalier, care printr-un mod de prelucrare și asamblare meticulos reușește să dea viață unui ansamblu perfect până în cel mai mic detaliu.

assembling_the_tonda_woodrock

Cele două versiuni ale Parmigiani Tonda Woodstock sugerează o paradigmă în care sunetul și imaginea sunt complementare, celebrând cultura muzicală prin orologeria de cel mai înalt nivel.

Arata mai multe