Parmigiani Fleurier Tondagraphe Tourbillon + Chronographe

Tondagraful a apărut în oferta celor de la Parmigiani Fleurier în 2009, sub forma unui grand complication cu cronograf și tourbillon, o configurație în premieră pentru marca elvețiană. Anul acesta are loc o reeditare a acestui model, tot în ediție limitată de două serii a câte 10 exemplare, după culoarea albă sau neagră a cadranului.

Parmigiani-Fleurier-Tondagraphe

Parmigiani Fleurier Tondagraphe este alimentat de un mecanism PF 354 cu 295 de componente, o mărturie a excelenței artizanale atinsă de ceasornicarii de la Parmigiani. Numai reglarea celor două punți ale torubillonului necesită 20 de ore de muncă pentru a atinge configurația optimă, în timp ce montarea cuștii necesită ale 40 de ore de trudă.

Cadranul acestui model aduce o nouă configurație, în timp ce stilul accentuează dorința de simplificare și orientare spre esențial. Indicii orari apar acum mai sobri și mai eleganți, realizați tot din cifre arabe. Cele două cadrane ale cronografului sunt dipsuse în centru, tourbillon-ul în aprtea de jos iar afișajul pentru rezerva de energie în partea de sus.

5741383-8559586

Carcasa este fabricată din aur alb cu finisaj mat, măsurând 43mm în diametru. Cadranul are un fundal gravat sub formă de dungi fine circulare, air arătătoarele au vârful ascuțit și centrul acoperit cu substanță fluorescentă. Atașarea se face cu o curea Hermès din piele de aligator, cu catamă din aur de 18k.

Arata mai multe