Paris Forever – un ceas de Technotime și Philippe Tournaire

Parisul este un oraș care a inspirat multe creații de-a lungul timpului, din toate domeniile artistice. Iată că a venit rândul și artei orologere să aducă un omagiu Parisului, una dintre cele mai frumoase capitale din lume, printr-un ceas realizat de Technotime în colaborare cu bijutierul Philippe Tournaire.

Ceasul a fost realizat după 18 luni de eforturi susținute, iar rezultatul este un mecanism cu tourbillon ornat cu un set de miniaturi din aur, reprezentînd câteva dintre cele mai cunoscute elemente arhitecturale ale Parisului.

Piesele au fost realizate manual și înfățișează un tur virtual al capitalei franceze, de la Grădinile Trocadero trecînd prin Academia Franceză spre Louvre, de la Fontaine des Innocents la Pont Neuf, alături de Turnul Eiffel, Arcul de Triumf, Place Vendôme, Notre-Dame sau Arenele Luteției. Folosind materiale ca platină, aur, diamante sau safire, întreaga arhitectură este sprijinită de 4 stâlpi de susținere, realizați în stil Doric, Ionic, Toscan and Corintic.

Calibrul TT791.00 aflat la baza acestei impresionante construcții este produs de Technotime și a fost premiat la categoria tourbillon la Concursul de Cronometrie din 2011. Acesta este unul dintre cele mai precise mecanisme elvețiene și are o rezervă de energie de 5 zile.

Folosind geniul creativ și unele dintre cele mai avansate tehnologii ale momentului, Paris Forever reprezintă o piesă unică de artă orolgeră și bijutieră, una dintre cele mai impresionante de acest tip realizate vreodată.

Arata mai multe