Oris Hirondelle Limited Edition

Hirondelle a fost primul vapor cu aburi construit în întregime în Elveția, și a fost lansat la apă în 1855 la Ouchy, pe lacul Geneva. În 1862 Hirondelle a lovit o stâncă sub apă și s-a scufundat câteva zile mai târziu în timpul unei furtuni, însă toți pasagerii de la bord au supraviețuit.

Illustration-of-the-Hirondelle-steamer-grounded-on-a-reef

Devenită o parte importantă a culturii elvețiene, nava Hirondelle a fost sursa de inspirație pentru Oris atunci când a lansat un ceas de mână în ediție limitată (151 de exemplare, câte unul pentru fiecare an trecut de la naufragiu), capabil de scufundări până la 1000m sub apă.

Oris Hirondelle Limited Edition (ref. 667 7645 7294) afișează o paletă de culori închise, carcasa din titan de 49mm diametru fiind placată PVD cu negru. Bezelul este acoperit cu un strat de tungsten și conține un marcaj pentru intervale de 10 minute util pe durata scufundării la adâncime.

oris-hirondelle-limited-edition-watch

Coroana și capacul dorsal sunt înfiletabile, iar în dreptul orei 9 se găsește o valvă cu heliu cu rol în reglarea presiunii. Cristalul din safir are o formă curbată și este tratat anti reflex pe ambele fețe, asigurând atât rezistență la șocuri cât și o vizibilitate optimă.

Sub acest cristal de safir cadranul este decorat cu un motiv vălurit, în aceași temă marină. Indicii orari sunt concepuți pentru o legibilitate maximă și acoperiți cu Superluminova. Indicatorul pentru rezerva de energie este inspirat de supapa de presiune al aburilor de pe Hirondelle.

oris-hirondelle-limited-edition-case-back-watch

Capacul din spate este gravat cu un profil al acestei nave, pe fundal fiind vizibili și o parte din munții elvețieni. Oris Hirondelle Limited Edition este dotat cu un mecanism Caliber 667 automatic, dezvoltat de Oris pe baza lui ETA 2897.

Arata mai multe