Omega introduce primul mecanism cu adevărat antimagnetic

Într-o conferință de presă ținută la Cité du Temps din Geneva pe 17 ianuarie, Omega a anunțat introducerea unui mecanism capabil să reziste la câmpuri magnetice de peste 1,5 tesla (15000 gauss). Primul prototip al acestui mecanism a fost deja montat pe mecanismul Co-Axial caliber 8508 ce va echipa modelul Seamaster Aqua Terra, însă dezvoltarea acestuia nu este încă finalizată și mai multe patente sunt în curs de aprobare.

Omega-antimagnetique-2_640_360_s_c1_center_center

Performanțele ceasurilor mecanice sunt afectate drastic de expunerea la câmpuri magnetice, iar aceste câmpuri sunt mai prezente ca oricând în viața de zi cu zi: de la aparatura electrică și până la capsele cu magneți de la haine sau poșete, magnetismul este peste tot. Aproximativ 15% din ceasurile mecanice revin în service în perioada de garanție cu probleme legate de magnetizare.

Spre deosebire de abordările de până acum care închideau mecanismele de ceas într-o cușcă protectoare, soluția Omega este de a fabrica însuși mecanismul din componente neferoase, care rămîn neafectate de prezența câmpurilor magnetice. Rezistența este astfel mult mai mare în varianta Omega iar mecanismele pot fi lăsate în continuare la vedere, un aspect deosebit de important pentru fanii orologeriei.

OMEGA PRESSEKONFERENZ

Primul model Omega Seamaster Aqua Terra care va încorpora noua tehnologie antimagnetică va fi disponibil spre sfârșitul lui 2013 și va costa aproximativ 4700 euro.

Arata mai multe