Noul Certina DS 1 Automatic

De peste 50 de ani, inițialele DS de pe unele ceasuri Certina reprezintă o confirmare a preciziei și fiabilității. Conceptul DS (Double Security) a fost lansat în 1959 și presupunea realizarea unui ceas de mână care să integreze componente rezistente la șocuri, o carcasă solidă, geam protector din cristal de safir, împreună cu un sistem de etanșeizare ermetic. Primul model din această avea să însoțească o echipă de alpiniști elvețieni porniți să cucerească munții din masivul Himalaya și avea să confirme rezistența acestor ceasuri în cele mai dificile condiții.

În ciuda introducerii unor elemente de modernitate în designul noului Certina DS 1, acesta rămâne moștenitorul stilului și performanțelor vechiului model, care a însoțit cu succes pentru mai multe decenii numeroși cercetători internaționali. Probabil că Certina DS 1 nu va câștiga vreun concurs de design, dar va rămâne unul din ceasurile preferate de cei cu viziuni mai conservatoare.

Certina DS 1 Automatic se mișcă datorită unui mecanism ETA 2824-2 pe care se poate baza pentru încă mulți ani, ambele mărci fiind componente ale grupului Swatch. Mecanismul furnizează prin intermediul indicatoarelor ora exactă, minutul și secunda. Între orele 4 și 5 este amplasat câmpul pentru dată.

Carcasa are o formă rotundă, cu diametrul de 39mm, realizată în stil clasic. Suprafețele mate și cele lucioase alterneză creînd reflexii unice de lumină. Geamul de deasupra are o fomă convexă și este realizat din cristal de safir, din același material fiind realizat și capacul dorsal. Rezistența carcasei este asigurată sub apă până la adâncimi de 100 m.

Pe cadran orele sunt marcate cu batoane metalice, argintii sau aurii. Coroana situată pe lateral este inscripționată cu logoul Certina. Se remarcă de asemenea inscripția Certina 1888, situată în partea de sus, certificând tradiția acestei mărci.

Noul Certina DS 1 vine în mai multe variante de culori, cea mai atrăgătoare fiind cea cu cadran negru și brățară argintie. Există și modele cu cadran alb și curea de piele, iar unele dintre ele au marcajele orare și indicatoarele aurii. Prețul de bază al Certina DS 1 Automatic este de aproximativ 500 euro.

Arata mai multe