Noul Bulgari Octo

Nici rotund nici poligonal, noul Bulgari Octo afișează un echilibru armonios între cele două forme, evocînd tendința către perfecțiunea geometrică. Structura octogonală dublă, de o parte și de alta a unei lunete circulare, oferă o nouă viziune asupra artei și măiestriei necesare fabricării unui ceas.

Octogonul este o figură geometrică cunoscută încă din cele mai vechi timpuri, fiind asociată cu o mulțime de simboluri și semnificații, ca armonia, echilibrul, forța sau imortalitatea. Alchimiștii evului mediu considerau alăturarea unui pătrat și a unui cerc expresia conviețuirii între uman și divin, unde pătratul reprezintă umanitatea iar cercul perfecțiunea divină. De asemenea foarte multe clădiri din toată lumea au formă octogonală, ca simbol al aspirației spre perfecțiune. Și să nu uităm că infinitul este reprezentat tot de cifra 8.

Bulgari Octo este o serie emblematică pentru istoria brandul italian, acum parte a celui mare consorțiu de lux din lume LVMH. Noua versiune a acestei serii măsoară 41,5 mm diametru și 10,55mm grosime, cu o carcasă manufacturată in-house. Cele 110 de fațete ale carcasei sunt meticulos lustruite sau mătuite manual. Cadranul are un design simplu și elegant, cu fundal negru lucios. Arătătoarele și indicii orari sunt placate fie cu rodiu, fie cu aur roz.

Mecanismul noului Octo se numește BVL 193 și este de tip automatic, cu 28 de rubine și 50h rezervă de energie. Aspectul elegant este întregit de o curea din piele cu textură de reptilă. Disponibil în versiuni din oțel sau aur roz de 18 karate, Bulgari Octo are un preț de bază de 9500$ sau 28300$.

Arata mai multe