Milus Tirion 42 TriRetrograde

În spiritul primului model apărut în 2008, care a cunoscut un însemnat succes la public, elevețienii de la Milus au lansat recent încă două versiuni ale acestuia, una cu cadran alb Clous de Paris și alta cu afișaj skeletonizat de culoare gri-antracit.

Milus Tirion TriRetrograde poate fi recunoscut imediat datorită celor trei 3 cadrane secundare retrograde – de la care derivă însuși numele său – două dintre ele concave și unul convex, afișând secundele în secvențe de câte 3 intervale: 0-20, 20-40 și 40-60. Jocul prin care „ștafeta” timpului este plasată de la unul la altul după care indicatorul revine instantaneu la poziția inițială este unul deosebit de spectaculos, aducând faimă acestui ceas.

Milus_TirionTriRetrograde42mm_TIRS001-thumb-570x814-18000

Disponibil deja într-o varietate largă de stiluri, noutatea adusă de cele două noi modele constă într-o carcasă de 42mm care vine să completeze versiunile de 45mm și 47mm, făcându-l astfel accesibil unei mase mai largi de purtători.

Cu un mecanism automatic ETA 2832 la interior, Tirion 42 TriRetrograde abordează stilul clasic contemporan prin modelul de culoare albă, și cel avangradist prin modelul skeletonizat. Dacă în prima variantă arătătoarele au o culoare albastră și indicatoarele din cifre romane și linii dispuse pe o bandă gri, a doua variantă afișază o combinați de culori alb/gri/roșu și cifre arabe stilizate.

Milus_TirionTriRetrograde42mm_TIRS002_SMALL-thumb-570x814-18002

Chiar dacă în prezent este deținută de o companie cu sediul în Hong-Kong, Milus este o marcă elvețiană tradițională (fondată în 1919) cu facilitățile de producție în Bienne – unul dintre cele mai importante orașe pe harta centrelor orologere din această țară. În prezent Milus este prezentă în peste 40 de țări, iar activitățile sunt coordonate din unul dintre cele 3 centre de comandă situate în Hong Kong (China), Germania și SUA.

Arata mai multe