MeisterSinger – exponent al minimalismului în orologerie

În istoria designului minimalismul este un curent care propune renunțarea la tot ce nu este esențial, pentru a lăsa loc lucrurilor cu adevărat importante, care pot da prin ele însele un sens creației.

Simplitatea este uneori necesară pentru a ne putea despovăra de tot ceea ce ne ocupă timpul și ne împiedică să ne bucurăm mai atent de plăcerile vieții. Chiar dacă evoluția tehnologică din ultimul timp are ca scop eliberarea omului de poveri și eficientizarea fiecărui domeniu, nevoile se regenerează iar timpul liber continuă să rămână mai degrabă o himeră.

meistersinger-neo_03

Devenit pentru unii un adevărat stil de viață, minimalismul aplicat la nivelul unui ceas de mână nu înseamnă doar renunțarea la tot ce nu este important în privința designului, ci și un mod mai relaxat de a privi timpul, în care curgerea acestuia să nu mai pară atât de fatală.

Cel mai important exponent al minimalismului în orologerie este MeisterSinger, care de la începutul secolului al XXI-lea a adoptat modelul cadranului cu un singur indicator și gradații pentru fiecare interval de 5 minute.

MeistersingerPressRelease1

Pentru MeisterSinger precizia la nivel de minute și secunde este mai puțin importantă, ceea ce contează fiind sentimentul interior de armonie atunci când ai o aproximație fără alte constrângeri a timpului.

Logoul MeisterSinger este preluat din domeniul muzical: simbolul pauzei reamintește astfel purtătorului că e momentul să înceteze a mai alerga după lucruri inutile, luând în schimb o pauză de reflecție și concetrându-se asupra esențialului.

PerigraphFront-Backelfenbein43mm

Arata mai multe