Luminox Valjoux Field Chronograph 1860 Series

Multe ceasuri strălucesc pe întuneric, dar nu pentru mult timp. Majoritatea folosesc o vopsea fosforesecentă, care captează lumina și o rețin pentru o anumită perioadă, stingîndu-se însă încetul cu încetul. Apoi mai este și tehnologia Indiglo patentată de Timex, care folosește o sursă de lumină cu baterie. Dar nici aceasta nu poate lumina continuu și pentru perioade mari de timp.

Ceasurile Luminox folosesc tehnologia de iluminare cu tritiu, pe care am mai văzut-o și la Traser. Aceste cesuri sunt foarte folosite de echipele de intervenție, militare sau civile, datorită posibilității de a vedea clar ecranul ceasului în cele mai dificile condiții.

Luminox este un furnizor de bază în aceste cercuri, iar stilul de inspirație militară este evident și în cazul lui Valjoux Field Chronograph. Cu o carcasă solidă de 48mm și curea din piele de vițel, acest ceas inspiră un aer de masculinitate aflată în căutarea de senzații tari.

Valjoux Field Chrono rezistă 100m sub apă și are un cadran negru, cu textură grunjoasă pe centru. Trei cadrane secundare dispuse în unghi de 90° pornesc la o apăsare de buton înregistrarea timpului prin intermediul cronografului, iar locul liber de lângă ora 3 este alocat afișării datei și zilei săptămânii. Arătătoarele au culoare albă, la fel ca și indicii orari marcați prin cifre arabe foarte ușor vizibile.

Deși multe ceasuri marca Luminox funcționează pe bază de quartz cu baterie, Valjoux Field Chronograph reprezintă o încercare a companiei de a testa și combinația de mecanisme automatice și iluminarea cu tritiu. După cum arată și numele, ceasul funcționează cu un calibru elvețian Valjoux 7750 care asigură o rezervă de energie pentru 36h. Cum acesta este dedicat în special persoanelor active, cu siguranță nu veți rămâne în pană lăsînd ceasul nemișcat pentru o perioadă mai mare.

Prin această combinație Luminox testează și preferințele persoanelor mai pretențioase, care își doresc un ceas atât funcțional cât și elegant. De aceea prețul de aproape 2000 euro poate părea mare în comparație cu celelalte produse Luminox, dar cu siguranță nu va reprezenta o piedică în calea celor care apreciază toate facilitățile acestuia.

Arata mai multe