Luminox Navy Seal Dive – un ceas militar de elită

Navy Seals sunt un corp de elită al armatei americane, antrenați să acționeze în cele mai dificile condiții. Și pentru că în misiune precizia și fiabilitatea sunt extrem de importante, au fost dotați cu un ceas fabricat special pentru ei de Luminox.

Luminox este un producător de ceasuri elvețian, cunoscut pentru folosirea tritiului ca mod de iluminare permanentă și independentă a elementelor de pe cadran. Pentru că sunt ușor de citit pe întuneric, fiabile și ieftine, ceasurile Luminox au fost alese pentru a echipa diverse unități ale armatelor din întreaga lume, fie ele de marină, aviație, gardă de coastă sau de misiuni speciale.

Pe lângă ceasurile dedicate forțelor Navy Seals, Luminox a creat ceasuri speciale și pentru piloții de avioane SR-71 Blackbird, F-117 Nighthawk, F-16 Fighting Falcon sau F-22 Raptor. Luminox Navy Seals Dive este primul ceas militar produs de Luminox, apărut deja de peste 15 ani. De atunci gama de modele s-a extins continuu, păstrînd însă succesul și dovedindu-și fiabilitatea în nenumărate ocazii.

Cu toate că nu este un ceas scump, Luminox Navy Seals Dive este alcătuit din materiale rezistente: carcasa este din polimer ranforsat cu capac dorsal din oțel, geamul protector este din cristal mineral durificat iar cureaua din poliuretan asigură confort la portare. Iar elementul distinctiv este desigur de inserțiile de tritiu, care acoperă arătătoarele, marcajele orare și cele de pe lunetă. De notat că acest ceas rezistă sub apă până la 200m, suficient pentru a lua parte cu succes la orice misiune pe apă.

Carcasa este placată cu negru și măsoară 43mm în diametru, iar cadranul poate veni în culori alb, negru, galben sau albastru. Luneta este rotativă și are marcaje pentru fiecare interval de 5 minute. Pentru o perfectă manevrabilitate aceasta are un finisaj zimțat atât în lateral căt și frontal.

Mecanismul Luminox Navy Seals Dive este unul cu quartz tip Ronda 515 HH6, care asigură o precizie de aproximativ o secundă pe lună. Bateria este garantată pentru 4 ani de funcționare, semnul că trebuie înlocuită fiind atunci când secundarul începe să sară în pași de câte 4 secunde. Inserțiile cu tritiu sunt prevăzute să lumineze continuu timp de 25 de ani.

La un preț de aproximativ 250 de euro, Luminox Navy Seals Dive își merită din plin investiția, oferind exact ceea ce trebuie unui militar de elită: acuratețe, fiabilitate, rezistență și vizibilitate neîntreruptă.

Arata mai multe