Louis Moinet Astralis Planetarium – Soarele, Luna, Marte și Mercur

Cu ochii întregii lumi ațintiți zilele acestea asupra misiunii robotului Curiosity pe Marte, apariția a 4 noi modele în colecția Astralis de la Louis Moinet este cum nu se poate mai potrivită. În fapt, Astralis este singura serie de ceasuri din lume care conține fragmente din Planeta Roșie, provenite de la un meteorit.

În prezent se cunosc 63 de meteoriți în întreaga lume despre care se pot spune că provin de pe Marte. Unul dintre cei mai faimoși vânători de astfel de relicve este Luc Labenne, care are un contract de colaborare cu compania orologeră Louis Moinet – aceasta beneficiind în acest fel de materiale rare și exclusive pe care le încorporează ocazional în produsele sale.

Revenind la cele 4 noutăți din colecția Astralis, ele reprezintă un mini-planetariu alcătuit din Soare, Lună, Marte și Mercur și vin ambalate într-o cutie sferică de 21cm, o adevărată operă de artă relizată de sculptorul Jean-Yves Kervévan. Fiecare dintre ele este dotat cu o serie de complicații nemaintâlnită până acum, alcătuită dintr-o hartă celestă, un tourbillon astral și un cronograf.

Harta celestă este vizibilă printr-o deschizătură din dreptul orei 6, care afișează 4 fragmente de meteorit montate pe un disc din aventurin. Acest disc efectueză o rotație completă la fiecare 24 de ore și evocă cerul așa cum este el vizibil de pe Pământ. Cele 4 fragmente provin de pe meteoriții Dhofar 459(reprezentând Luna), Sahara 99555(cea mai veche rocă cunoscută din Sistemul Solar, simbolizând planeta Mercur), Itqiy(o rocă argintie cu origini misterioase, reprezentând Soarele) și Jiddat al Harasis 479 (reprezentând planeta Marte).

Carcasa acestor ceasuri are diametrul de 46,5mm și este fabricată din aur roz (Astralis “Mars” și Astralis “Mercury”) sau aur alb (Astralis “Sun” și Astralis “Moon”), modelul dedicat Lunii având în plus 66 de diamante-baghetă de 3,38k. Capacul dorsal este prins în 7 șuruburi, rezistența la apă ajungând pănă la 50 de metri. Prinderea la mână se face cu o curea de aligator cusută manual, de culoare neagră, maro sau albastru închis.

Mecanismul ceasurilor din seria Astralis este un Louis Moinet Calibre LM27 cu remontaj manual, bazat pe legenadrul calibru Venus. Acesta funcționează cu 31 de rubine, are o vibrație de 21600 bătăi/oră și o rezervă de energie de 48h.

 

Arata mai multe