Louis Moinet aniversează 10 ani

Au trecut 10 ani de când, în 2004, au fost create la Neuchâtel în Elveția Atelierele Louis Moinet. Este vorba de o marcă 100% independentă, care a depășit toate așteptările în ce privește succesul la public și a câștigat aprecierea a numeroși specialiști din domeniu. În plus, mentorul acestei mărci s-a dovedit a fi inventatorul cronografului, cu o piesă din 1816.

10 ani de istorie pot părea puțini în comparație cu alte mărci de tradiție, însă realizările celor de la Louis Moinet în acest interval atât de scurt sunt cu adevărat excepționale. În acest timp micuța marcă elvețiană a primit numeroase premii, între care unul pentru precizie la Concursul Internațional de Cronometrie din 2013 și 5 Red Dot Awards, incluzând titlul de Best of the Best – o distincție extrem de rară în ce privește designul orologer.

louis-moinet-2

Recent, Louis Moinet a fost distinsă și cu Prix du Mérite au Développement des Arts et des Technologies Horlogères decernat de L’Institut International de Promotion et de Prestige, aflat sub egida UNESCO. De notat că în cei 50 de ani de existență, acest institut nu a acordat decât de 2 ori premii mărcilor din domeniul orologer.

Louis Moinet produce câteva sute de exemplare anual, toate numerotate și realizate în ediție limitată sau piese unicat. Modele ca Astralis, Magistralis sau Meteoris au fost fabricate în premieră mondială din materiale extrase din meteoriți, sol lunar sau fosile vechi de miliarde de ani. Alte piese ca Joules Verne sau Tempograph au impresionat prin tehnologia folosită și inovațiile de natură mecanică.

louis-moinet-1

Pentru anul 2016 Louis Moinet pregătește deja ceva special, având în vedere că atunci se vor împlini 200 de ani de la inventarea cronografului. Multe alte proiecte rămân însă secrete iar reprezentanții mărci asigură că surprizele plăcut vor continua și pe viitor.

Cu o istorie atât de bogată și beneficiind de înclinațiile revoluționare și inovatoare ale staff-ului său, Louis Moinet se prezintă ca un punct de referință important al artei și științei orologere contemporane.

Arata mai multe