Longines Heritage Asthmometer-Pulsometer Chronograph: ceasul tradițional al doctorului

Original construit pentru măsurarea timpilor înregistrați în diverse competiții sportive, cronograful poate avea la fel de bine și aplicații medicale. Într-un model care reia o temă apărută inițial în urmă cu 50 de ani, Longines introduce Asthmometer-Pulsometer sau instrumentul de măsurare al pulsului inimii și a frecvenței respirației, informații utile atât unui sportiv în timpul antrenamentului dar și unui medic pentru investigații de rutină.

Heritage este acea colecție de la Longines care recrează modele de succes ale trecutului, reinterpretate într-o manieră modernă și actualizată. La fel ca și predecesorul său apărut în 1963, Asthmometer-Pulsometer Chronograph are o dimensiune oarecum redusă de 38.5mm, însă în ciuda acestui fapt dispune la exteriorul cadranului două scale gradate suplimentare, una de culoare albastră pentru măsurarea intervalului scurs pe parcursul a 5 cicluri respiratorii, iar cealaltă de culoare roșie pentru a cronometra timpul necesar pentru 30 de bătăi ale inimii.

Longines Heritage Asthmometer-Pulsometer Chronograph

Este adevărat că în ziua de azi cadrele medicale dispun de dispozitive mult mai precise și adaptate necesităților specifice, însă Longines Asthmometer-Pulsometer Chronograph rămâne un instrument de încredere, perfect funcțional și aflat tot timpul la dispoziție. Doctorii și personalul medical pot alege la fel de bine să poarte acest ceas în timpul liber sau la o conferință tematică, este elegant și exprimă foarte bine specificul meseriei.

Longines Heritage Asthmometer-Pulsometer Chronograph este alimentat de un mecanism automatic calibre L652.2, un ETA 2094 adaptat cu 33 de rubine și 37h rezervă de energie. Prinderea la mână se face cu o curea neagră din piele de aligator.

Prețul unui exemplar este de aproximativ 1700 euro, o sumă deloc mare pentru un doctor din sistemul medical occidental.

Arata mai multe