Longines Heritage 1940 și Longines Heritage 1942

Așa cum am mai scris deja, 2012 înseamnă pentru Longines aniversarea a 180 de ani de existență, ocazie cu care vor fi lansate câteva modele speciale inspirate din lunga istorie a brandului. De data aceasta ne vom opri asupra unor ceasuri din colecția Heritage, care relansează două modele din anii 1940. Deși nu vin cu nimic deosbit în ce privește designul sau funcționalitatea, fiecare dintre acestea reprezintă o piesă în cel mai pur stil clasic, plină de acea eleganță mereu actuală și atât de căutată.

Longines Heritage 1940 și Longines Heritage 1942 împart nu numai același tip de arătătoare și marcaje orare, ci și designul sub formă de șine de tren din jurul cifrelor care indică minutele. Ele au de asemenea în comun un bezel de dimensiuni impozante, care reprezenta un simbol caracteristic mărcii Longines în acea perioadă.

Longines Heritage 1940 (Ref. L2.767.4.13/53.x) are o carcasă din oțel cu diametrul de 38,5 mm, în interiorul căreia bate un mecanism automatic de calibru L615 care oferă 42h de rezervă de energie. Cadranul lăcuit este disponibil în alb sau negru, cel alb având arătătoare albastre iar pe cel negru acestea fiind placate cu rodiu. Un afișaj pentru secunde este amplasat separat în dreptul orei 6, alături de indicatorul pentru dată. Dotat cu o curea neagră din piele și capac dorsal transparent, acest ceas rezistă sub apă până la 30m adâncime. Prețul de achiziție recomandat de producător este de 1500 euro.

Longines Heritage 1942 (Ref. L2.768.4.13/53) are carcasa de 40mm și mecanism de calibru L688, un cronograf marca Longines care înlocuiește legendarul Valjoux 7750. Deși este un pic mai mare, spațiul suplimentar al acestuia este ocupat de o scală pentru tahimetru situată la exterior, astfel încât dimensiunile elementelor de pe cadran se păstrează în mare parte. Remarcabile sunt butoanele de control rotunjite, care se încadrează perfect în liniile generale. Disponibil în alb sau negru, prețul acestuia se situează la aproximativ 2500 euro.

Arata mai multe