Longines Avigation Type A-7 – aviație, navigație și stil vintage

Edițiile aniversare lansate de Longines din 2012 continuă cu modelul Avigation Type A-7, inspirat de ceasurile furnizate în ani 1930 de producătorul elvețian către armata SUA și care trebuiau să îndeplinească criterii foarte exigente din punct de vedere al aspectului, calității și preciziei.

Ceasurile care îndeplineau aceste standarde erau clasificate sub numele Type A, termenul de avigation derivând din asocierea cuvintelor aviation și navigation și desemnând un ceas folosit de piloții de avioane atât pentru afișarea orei cât și ca instrument de navigație.

Longines are o tradiție importantă și o relație apropiată cu lumea aviației, modelul Avigation Type A-7 ilustrând perfect acest lucru. Ca și modelele istorice de la începutul secolului al XX-lea, el are o carcasă largă (49mm), cadran negru cu indici albi și o coroană masivă pentru a permite piloților să-l controleze chiar și cu mănușile pe mâini. În plus, cadranul este rotit 50 de grade spre dreapta, pentru a se alinia cu instrumentele de bord și a fi citit cu ușurință fără a ridica mâinile de pe aparatele de control – pilotul purtându-l de obicei pe interiorul încheieturii cu cotul flexat în poziție oblică.

Funcțiile obișnuite ale cronografului (pornire, oprire și resetare) se efectuează prin apăsarea butonului din vârful coroanei, în timp ce alte două butoane ajută la deschiderea capacului carcasei (cel din dreptul orei 3) sau a ajustării datei (cel din dreptul orei 7). Deschiderea capacului are ca scop permiterea vizualizării calibrului L788 dezvoltat în totalitate de Longines, un mecanism automatic cu 54 de ore rezervă de energie și o precizie înaltă.

Longines Avigation Type A-7 mai are și un tahimetru la exteriorul cadranului și se prinde la mână cu o curea neagră din piele de aligator. Dacă doriți să cumpărați acest model îl veți găsi sub numele de referință L2.779.4.53.x și la un preț de aproximativ 5000 $.

Arata mai multe