Juvenia Sextant III – timpul descris cu ajutorul geometriei

A treia generație a unui model cu totul neobișnuit, Juvenia Sextant III își provoacă posesorul să descifreze ora exactă cu ajutorul unor instrumente împrumutate din geometrie: un raportor, o riglă și un ac de busolă. Există două versiuni ale acestui model, diferite doar prin materialele folosite și culoarea cadranului, însă principiul de funcționare este același în ambele cazuri.

Deși poate părea dificil, citirea orei, minutelor și secundelor pe acest ceasse poate învăța destul de repede. Mai întâi, pentru ore există o săgeată de culoare din mijlocul raportorului. Minutele sunt indicate cu ajutorul unei rigle cu vârf triunghiular, iar arătătorul secundar este înfățișat sub forma unui ac de busolă.

Juvenia-Sextant-III-White

Juvenia Sextant III are în dreptul orei 3 și un câmp pentru afișarea datei, iar în partea de sus spațiul este umplut de logoul mărci Juvenia, numele ei și anul înființării (1860). Carcasa măsoară 40 mm și este realizată din aur alb sau oțel inoxidabil, iar grosimea acesteia ete de 9,35 mm. Cadranul este acoperit de un cristal din safir, iar rezistența la apă este de 30m.

La interior funcționarea este asigurată de mecanismul J17619  de producție proprie Juvenia, cu 25 de rubine și o rezervă de energie de 42h. Cureaua poate avea o culoare maro sau neagră, însă materialul acesteia este în ambele cazuri pielea de crocodil.

Prețul lui Juvenia Sextant III va fi de 3750 euro, iar lansarea oficială a acestuia va avea loc la ediția 2014 a târgului Baselworld.

Arata mai multe