Jocuri de gândire de la Tokyoflash: cele mai bizare ceasuri cu led

Tokyoflash este o companie japoneză care se concentrează mai degrabă pe felul în care afișează timpul, decât pe valoarea efectivă a acestuia. Compania s-a înființat în anul 2000 și de atunci a devenit lider mondial în producția de ceasuri unice prin aspect și modul în care funcționează. Unele ceasuri Tokyoflash sunt destul de greu de citit și presupun efectuarea de calcule matematice pentru a ajunge la valoarea efectivă a timpului. În timp ce pentru unii acest lucru este de neînțeles, pentru alții este un semn de distincție și satisfacție de a fi singura persoană capabilă să-și descifreze ceasul.

tokyoflash denshoku

Tokioflash Kisai Denshoku

Descriere
Acest ceas dispune de 12 leduri portocalii care se aprind ca niște neoane, potrivindu-se perfect cu brățara din aluminiu care păstrează designul cu bări orizontale. În limba japoneză Denshoku înseamnă iluminare, pentru că ceasul dispune de un mod animație care face ca ledurile să se aprindă în fiecare minut timp de 12 minute după afișarea timpului.
Cum se citește
Citirea este foarte simplă, la apăsarea butonului de control ceasul luminează de 3 ori: prima dată pentru afișarea orelor, a doua oară pentru afișarea unor grupuri de 10 minute și a treia oară pentru afișarea minutelor individuale. De exemplu pentru ora 10:58 ledurile se vor aprinde într-o succesiune de 10-5-8.

Tokioflash Kisai Sensai

Descriere
Este un ceas cu leduri din aluminiu, care vine în două variante de culori, pe alb sau pe negru. Brățara pare fi alcătuită dintr-o singură piesă, dar poate fi ușor ajustată pentru a acomoda diferite mărimi. Kisai Sensai oferă un mod animație care face ca ledurile să se aprindă într-un mod circular pentru încă 12 minute după ce s-a afișat ora. Dacă nu doriți acest efect atunci îl puteți dezactiva cu ușurință.
Cum se citește
La apăsarea butonului de reglare, se afișează timpul pentru 5 secunde, precedate și urmate de un joc de lumini de 3 secunde. Afișajul este format din 12 leduri roșii care afișează ora, 11 leduri verzi care semnifică grupuri de 5 minute și 4 leduri galbene care reprezintă minute individuale. De exemplu pentru ora 9:38 vom avea aprinse 9 leduri roșii, 7 leduri verzi și 3 leduri galbene.

tokyoflash tenmetsu

Tokioflash Kisai Tenmetsu

Descriere
Alcătuit de asemenea din aluminiu pentru a facilita designul deosebit și o experiență confortabilă la purtare, Kisai Tenmetsu vine în variante pe arginitiu sau pe negru. Dispune de o serie de leduri dispuse pe două rânduri, linie care se continuă și în alcătuirea brățării.
Cum se citește
Acest ceas afișează atât ora și minutul, cât și data (luna și ziua). Afișajul se face secvențial iar culorile semnifică diverse mărimi astfel: ledurile roșii 15 unități, ledurile galbene 5 unități și cele verzi o unitate. Calculul care trebuie făcut este mai complicat, pentru a înțelege mai bine modul de funcționare urmăriți imaginea de mai jos.

Arata mai multe