IWC Ingenieur Automatic Edition 2012

La aniversarea a  140 de ani de existență, compania elvețiană IWC Schaffhausen a pregătit 6 ediții speciale ale unor modele de referință din istoria mărcii: Da Vinci, Portofino, Portuguese, Pilot’s Watch și Ingenieur. Modelul IWC Ingenieur Automatic 2012 va fi realizat în ediție limitată de 500 de exemplare și va putea fi achiziționat în exclusivitate din magazinele The Watch Gallery din Londra.

Modelul Ingenieur face parte din gama de elită a produselor IWC încă din 1954. Ideea cu care a fost conceput a fost cea a unui dispozitiv capabil să reziste în condiții extreme de temperatură, apă, magnetism, șocuri sau uzurii pe termen lung. A rezultat așadar un ceas potrivit pentru utilizarea de zi cu zi, cu carcasă internă din fier moale, sistem de protecție la șocuri și un robust mecanism automatic.

Varianta din 2012 a modelului IWC Ingenieur Automatic are o caracasă din oțel cu diametrul de 42,55mm și prezintă o combinație cromatică interesantă de argintiu și caramel. Cadranul are un aspect rafinat, în care toate detaliile sunt atent proiectate și finisate – incluzând indicii orari tridimensionali cu vârful orientat spre centru și arătătoarele în stil dauphine.

Deși aspectul deosebit de elegant îl recomandă mai degrabă ca un ceas pentru ocazii speciale, IWC Ingenieur 2012 păstrează din calitățile sportive originale cum ar fi rezistența de până la 120m sub apă, cristalul protector din safir și mecanismul automatic cu remontaj bidirecțional și sistem de absorție a șocurilor integrat.

Acest mecanism este un calibru 80111 cu 28 de rubine și 44h rezervă de energie, cei care doresc să-l vadă la lucru având această posibilitate datorită capacului din spate lăsat în mod special transparent. Pentru prinderea la mână s-a folosit o curea cu textură din piele de crocodil în aceași nuanță caramel a cadranului.

Prețul lui IWC Ingenieur Automatic Edition 2012 este de 5950 £, el putând fiind achiziționat după cum spuneam doar din Londra.

Arata mai multe