Istoria ceasurilor Citizen

Compania Citizen a fost fondată în anul 1942 în Japonia iar numele său se leagă de sloganul “Aproape de inimile oamenilor de pretutindeni” (Close to the Hearts of People Everywhere). După o creștere continuă, în anul 1986 a devenit cel mai mare producător mondial de ceasuri.

Compania a investit continuu în dezvoltarea tehnologică, fiind cunoscută printre altele prin fabricarea primului ceas cu funcție de recunoaștere a vocii umane sau a celui mai subțire ceas de mână. Au dovedit tot timpul că sunt un producător de ecasuri de elită acordând oamenilor ceasuri sofisticate la prețuri rezonabile. Iar cel mai mare succes al lor vine din dorința de a fi mereu pe gustul publicului.

Prin colecția lor de top Eco-Drive, Citizen a dovedit cât de departe se poate ajunge atunci când ești cel mai mare producător de ceasuri și ești preocupat de inovare. Ceasurile din această colecție folosesc lumina ca sursă de energie și nu au nevoie de baterie.

În colecția Skyhawk A-T există ceasuri care se sincronizează prin unde radio cu servere  atomice și detectează automat fusul orar în care ne aflăm. Printre altele aceste ceasuri oferă funcții de calcul al timpului, distanței sau vitezei.

Citizen mai produce și ceasuri cu design modern sau contemporan, dar și ceasuri de colecție.

Arata mai multe