Hamilton Khaki Pilot Pioneer Auto Chrono – inspirat de British Royal Air Force

Începând cu 1919, Hamilton desfășoară o activitate intensă în producerea și dezvoltarea de ceasuri pentru aviație, expresia cea mai recentă a acestei preocupări fiind modelul Khaki Pilot Pioneer Auto Chrono.

Ca orice ceas pentru piloții de avioane, rolul principal al lui Hamilton Khaki Pilot Pioneer Auto Chrono este acela de a-și însoți purtătorul în timpul zborului, pe durata căruia trebuie să dovedească fiabilitate, precizie și ușurință în manevrare.

Hamilton-Khaki-Pilot-Pioneer-Auto-Chrono-otel

Dezvoltat pe baza modelului din 2012 Khaki Pilot Pioneer – de data aceasta având un mecanism automatic la interior – Khaki Pilot Pioneer Auto Chrono amintește de modelele create de Hamilton pentru British Royal Air Force, pe durata anilor 1970.

Cifrele acestuia – de culoare albă pe un cadran negru sau de culoare neagră pe un cadran ivoriu – au o dimensiune generoasă și sunt însoțite de un strat luminescent de Superluminova, pentru o vizibilitate sporită chiar și în condiții mai dificile. Carcasa are un finisaj satinat, respectând tradiția ceasurilor militare care trebuie să reflecte cât mai puțin lumina soarelui.

Hamilton-Khaki-Pilot-Pioneer-Auto-Chrono-textil-nato

Pentru prinderea la mână există o alegere bogată de brățări metalice, curele din piele sau material textil, fiecare cu avantajele și stilul său.

Hamilton Khaki Pilot Pioneer Auto Chrono este pus în mișcare de un mecanism Hamilton H-31, bazat pe Valjoux 7753, iar prețul uni exemplar este de aproximativ 1400 euro.

Arata mai multe