Habring² Doppel 2.0 Chronograph – cel mai bun ceas sportiv din 2012

În timp ce lucra pentru IWC în urmă cu 20 de ani, Richard Habring concepea primul dublu cronograf cu un preț rezonabil din lume. De atunci, Richard și soția lui Maria și-au lansat propria companie orologeră (numită Habring2) – însă abia când au expirat patentele deținute încă de IWC iar cei doi soți și-au putut folosi invențiile în interes propriu au început să apară și succesele.

Cel mai important dintre acestea este fără îndoială Habring2 Doppel 2.0 Chronograph, un succesor al modelului IWC de la începutul anilor 1990 care se baza pe renumitul mecanism Valjoux 7750, ceea ce îi conferea fiabilitate și un preț de vânzare mult sub celelalte produse similare. Construit în jurul aceluiași tip de mecanism, noul Habring2 Doppel 2.0 Chronograph aduce însă câteva îmbunătățiri notabile la nivel vizual, cum ar fi cele două cadrane secundare situate în părțile laterale.

Mecanismul A08MR cu remontaj manual are o punte simplificată ceea ce îl face mult mai fiabil, în timp ce sistemul de ajustare Triovis asigură ușurință în operare. Cele 101 de componente și 23 de rubine put furniza o rezervă de energie de aproximativ două zile.

Ce este însă un dublu cronograf? Este vorba de un ceas dotat cu două arătătoare secundare centrale, care funcționează independent și se sincronizează automat, permițând cronometrarea unor evenimente succesive sau simultane. Acest lucru se observă foarte ușor și la modelul de față, ale cărui  arătătoare secundare au culoarea argintie sau galbenă.

Habring2 Doppel 2.0 Chronograph vine într-o  carcasă din oțel cu diametrul de 42mm, care poate rezista pînă la 50m sub apă. Butonul adițional pentru cronograf este amplasat pe partea stângă, completând un design vintage axat în primul rând pe legibilitate.

Produs în atelierele Habring din Austria, Doppel 2.0 Chronograph este acoperit pe ambele fețe de un cristal de safir și are gravat pe spate un număr unic de serie. Prețul acestuia este de aproximativ 6000 de euro, o sumă importantă care reflectă însă calitatea deosebită și disponibilitatea într-un număr limitat de numai 20 de exemplare.

La recent încheiatele Premii ale Indsutriei Orlogere de la Geneva 2012Habring2 Doppel 2.0 Chronograph a fost desemnat cel mai bun ceas sportiv al anului.

Arata mai multe