Gucci Chrono Automatic Extralarge Coupé Bronze

Mai puțin dur decât oțelul, bronzul este un material destul de puțin utilizat în orologerie datorită dificultăților de prelucrare, între mărcile care s-au aventurat în a testa folosirea bronzului în componența ceasurilor de mână regăsindu-se Panerai, Gerald Genta sau Romain Jerome.

Cu aspectul său de aur roz, bronzul este în fapt un aliaj bazat pe cupru și alte câteva metale, îndeosebi staniu (cunoscut și sub numele de cositor). Caracteristica unică a bronzului este că acesta se oxidează cu timpul, căpătând un aspect îmbătrânit, patinat, oferindu-i un farmec aparte apreciat mai ales de iubitorii stilului vintage.

Un exemplu recent de ceas cu carcasa din bronz vine de la Gucci, având aceleași dimensiuni generoase de 44 x 44 mm preluate de pe modelul Gucci Coupé. Forma pătrată a acestuia înacdrează un fundal negru cu motiv bob-de-orez pe margini și centrul dominat de cele 3 cadrane ale cronografului, dispuse sub forma literei C. În partea dreaptă se găsesc însemnele Gucci și un câmp pentru afișarea datei.

La interior bate un mecanism ETA Valjoux 7750 automatic, cunoscut pentru fiabilitatea și robustețea sa, care poate fi admirat și în acest caz printr-un capac transparent. Nuanțele de negru și bronz sunt bine puse în evidență de o curea din piele de vițel.

Prețul lui Gucci Chrono Automatic Extralarge Coupé Bronze este de 2100 euro.

Arata mai multe