Greubel Forsey Art Piece No. 1

Un proiect aflat deja în lucru de aproximativ 4 ani, Greubel Forsey Art Piece No. 1 reprezintă un triumf al ingeniozității și al creativității la nivel microscopic. Și aici nu este vorba numai despre concepția și finisajul diferitelor componente ale mecanismului, ci de o sculptură în miniatură care se va regăsi pe cadranul acestui ceas.

Când Robert Greubel și Stephen Forsey l-au întâlnit pe artistul englez Willard Wigan și miniaturile sale de mărimea unui vârf de ac, au înțeles că împărțeau toți trei aceeași pasiune. Însă Wigan nu mai lucrase niciodată în domeniul orologeriei de înaltă clasă și privea această lume ca pe un univers îndepărtat, dincolo de capabilitățile sale artistice.

36983

A urmat însă o vizită la atelierele Greubel Forsey iar obsesia acestora pentru perfecțiune a rezonat adânc cu propriile sale concepții despre artă și sentiment artistic. Începea astfel o colaborare spre beneficiul ambelor părți și spre uimirea întregii lumi.

Rezultatul este acest Art Piece No. 1, un model care încântă prin finisajele de înaltă clasă și folosirea unui dublu-tourbillon înclinat la 30°. Sculptura în miniatură nu o veți vedea însă cu ochiul liber, chiar dacă este dotată cu un instrument optic cu un factor de amplificare de ordinul 23. Va trebui să apropiați ochiul lângă această lentilă pentru a o putea vedea cu adevărat.

Art-Piece-1-Highlight
Chiar și realizarea acestei lentile a reprezentat o adevărată provocare – trebuia găsită o soluție cu o dimensiune la fel  de redusă, care să nu distorsioneze imaginea și să permită traversarea unei cantități suficiente de lumină naturală pentru a putea observa în condiții optime miniatura din interior.

Pentru a putea realiza sculpturile sale în miniatură, Willard Wigan trebuie să-și controleze perfect orice gest, incluzând respirația și ritmul cardiac. Pentru că și cel mai mic tremurat al mâinii este amplificat de mii de ori la scara la care lucrează, artistul englez trebuie să opereze numai între două bătăi ale inimii.

Arata mai multe