Giuliano Mazzuoli Trasmissione Meccanica

Designerul italian Giuliano Mazzuoli și-a dorit pentru modelul său Trasmissione Meccanica nu să încorporeze neapărat unele principii folosite în transmisia auto a mașinilor de curse, ci în primul rând câteva elemente de design inspirate de acestea cu totul spectaculoase. Astfel, carcasa are forma unei roți zimțate, cadranul seamănă cu un disc de ambreaj iar coroana cu o freă cu caneluri.

Pentru pasionații de automobile, Giuliano Mazzuoli Trasmissione Meccanica este probabil unul dintre cele mai frumoase ceasuri de mână concepute vreodată. Carcasa acestuia are o culoare argintie sau placată cu negru și măsoară 43mm în diametru, o dimensiune destul de solidă dar care prin lipsa telescoapelor apare mai compactă și mai înaltă decât la modelele similare. Cureaua neagră din piele sau cauciuc se atașează așadar direct de carcasă, accentuând marginile zimțate și jocul de umbre de pe marginea acesteia.

giuliano-mazzuoli-trasmissione-meccanica-watch

Pe cadranul inspirat de designul unui ambreaj se disting două arătătoare triunghiulare de culoare roșie și un secundar argintiu. În rest, niciun element nu sugerează faptul că este vorba de cadranul unui ceas – un aranjament de bolțuri metalice formează indicii orari în timp ce în centru se regăsesc alte suprafețe metalice de diverse forme. Coroana alungită și mărginită de caneluri adâci este dispusă în dreptul orei 2.

Giuliano Mazzuoli Trasmissione Meccanica are la interior un mecanism automatic ETA 2824, care și-a dovedit în numeroase ocazii precizia și fiabilitatea. Prețul unui model este de aproximativ 5000 USD, care pare destul de rezonabil având în vedere gradul de finisare și concepția absolut specială.

Arata mai multe