Girard-Perregaux Traveller Collection: Moon Phase & Large Date și noul WW.TC

Numele spune totul: Girard-Perregaux Traveller este ceasul globetrotter-ilor, sau al oricărui călător pentru care schimbarea fusului orar este mai degrabă un prilej de trăire a clipei decât de disconfort.

Colecția Traveller va încorpora de acum încolo faimosul WW.TC (acronim de la World Wide Time Control), la fel ca și noul model Moon Phase & Large Date.

GPTravellerCollection-3

Adăpostit de o carcasă de 44mm alcătuită din 30 de componente, Moon Phase & Large Date are o siluetă modernă, alcătuită din curbe fine și finisaje atât satinate cât și lucioase. Cadranul este dispus pe mai multe nivele în relief și este dotat cu marcaje luminescente îndreptate spre interior.

Mecanismul acestuia este un Caliber GP03300 automatic, capabil să afișeze fazele lunii, data, rezerva de energie și un mic secundar. Deși preciza pentru fazele lunii nu necesită nicio intervenție pentru următorii 122 de ani, un corector este amplasat în dreptul orei 10.

Prețul unui Girard-Perregaux Moon Phase & Large Date variază în jurul sumei de 12000 CHF, cel mai scump model fiind cel cu carcasa din ceramică.

GPTravellerCollection-4

Pe de altă parte, noul Traveller WW.TC măsoară 44mm în diametru și poate avea un bezel din oțel, titan sau ceramică. Cadranul opalin înfățișează un glob pământesc încercuit de un disc bicolor care indică alternanța zi/noapte și încă un inel cu 24 de orașe aparținând fiecărei zone de timp.

Mecanismul lui Traveller WW.TC are o complexitate deosebită, fiind alcătuit din 476 de piese și dispunând de un singur buton de reglaj pentru toate funcțiile. Designul ergonomic se extinde și asupră curelei din cauciuc, acoperită cu un start din piele de aligator.

Prețul acestui model ajunge în jurul sumei de 15000 CFH.

Arata mai multe