Fortis B-47 Mysterious Planets

Mecanica fină a ceasurilor de mână și mecanica cerească merg de multe ori mână în mână, cea mai des întâlnită complicație de acest tip fiind afișarea fazelor Lunii și a poziției ei în raport cu Pământul. Însă Fortis B-47 Mysterious Planets duce lucrurile mult mai departe, descriind mișcarea nu uneia ci a primelor 5 planete ale Sistemului Solar – într-o concepție plină de originalitate și de de inovație tehnologică.

Desenat de arhitectul și designerul Karsten K. Krebs, Fortis B-47 Mysterious Planets are în centrul cadranului Soarele înconjurat de 5 discuri rotitoare suprapuse, corespunzătoare planetelor Mercur, Venus, Terra, Marte și Jupiter. Afișarea orei exacte se face prin intermediul unui arătător secundar obișnuit, în timp ce cifra care indică ora apare succesiv într-una din sferele corespunzătoare celor 5 planete. Deși această de modalitate de afișare urmează un pattern repetitiv, efectul rămâne unul misterios și surpinzător.

Pentru a pune în mișcare acest mini-planetariu, Fortis a folosit pentru B-47 Mysterious Planets un mecanism automatic F-2024 cu 21 de rubine și protecție împotriva șocurilor Incabloc. Carcasa protejează mecanismul împotriva apei până la adâncimi de 200m și este alcătuită din oțel inoxidabil satinat, cu un bezel staționar și capac transparent.

Fortis B-47 Mysterious Planets vine în două versiuni – ambele în ediție limitată de 500 de exemplare – diferențiate prin culoarea albastră (ref. 677.20.35) sau neagră (ref. 677.20.31) a cadranului. Pentru prinderea la mână sunt disponibile atât o brățară din metal cât și o curea din piele sau una din silicon. Prețul acestui model este de aproximativ 4000 de euro.

Arata mai multe