Ermenegildo Zegna High Performance – modă și înaltă performanță

Parteneriatul între casa de modă italiană Ermenegildo Zegna și compania Girard-Perregaux – un renumit producător elvețian de ceasuri de mână – devine din ce în ce mai interesant. După ce a lansat în trecut modele high-fashion sau de lux ca Monterubello sau Centennial, Ermenegildo Zegna revine de data aceasta cu o serie de ceasuri sport, etichetată High Performance.

High Performance nu e un nume nou pentru Ermenegildo Zegna, acesta fiind folosit pentru a desmena o colecție de haine lansată în 1985 și care propunea un mod nou de prelucrare a lânii astfel încât să rezulte un material lejer, rezistent și elastic, costumele rezultate fiind potrivite pentru bărbatul cosmopolit și modern din orice colț al lumii.

Pentru noua linie de ceasuri de mână, High Performance însemană atingerea unor performanțe sporite prin intermediul a două modele: un diver și un cronograf. Chiar dacă destinația lor este în primul rând legată de activități sportive, acestea vin cu un design bine definit și detalii rafinate – ceea ce era de așteptat de la o casă de modă de elită.

Ermenegildo Zegna High Performance Sea Diver are o carcasă de 42mm care rezistă la scufundări de până la 300m. Ca toate ceasurile diver care se respectă, acesta vine cu un bezel rotativ unidirecțional realziat printr-o inserție de aluminiu negru și arătătoare și marcaje largi, acoperite cu material luminescent.

Ermenegildo Zegna High Performance Chronograph este realizat într-o carcasă din ceramică neagră, cu dimensiunea de 42mm și scală tahimetrică inscripționată pe bezel. Pe cadranul negru sunt dispuse 3 discuri sub formă de V, care folosesc la măsurarea de diferite intervale de timp în ore, minute și secunde. Butoanele de control și coroana sunt acoperite cu un material din cauciuc, pentru o mai bună manevrabilitate. Orele sunt desemnate prin cifre arabe de diferite culori (roșu, galben, portocaliu sau verde) și sunt acoperite cu material luminescent. Prinderea la mână se face implicit cu o curea din cauciuc, însă ceasul este livrat cu alte două curele de rezervă din material de inspirație militară.

Cu un preț de aproximativ 2500 euro (modelul diver) sau 4500 euro (modelul cronograf), rămâne de văzut cât anume reprezintă performanța și cât exclusivismul unei case de modă, deși probabil ambele componente și-au adus un aport semnificativ la suma totală.

Arata mai multe