Emperador Coussin Ultra-Thin – primul minute repeater marca Piaget (și cel mai subțire din lume)

De acum, Piaget se poate lăuda că poate fabrica toate complicațiile orologeriei în propriile ateliere: după 3 ani de cercetare, mecanismul 1290P care alimentează acest Emperador Coussin Ultra-Thin este primul calibru Piaget capabil să anunța ora exactă prin semnale sonore.

Exprimând căutarea neobosită a excelenței în orologerie, Calibre 1290P mărturisește despre nivelul de măiestrie atins de una dintre puținele manufacturi din haute horologerie capabilă să producă toate complicațiile majore ale ceasornicăriei. Într-adevăr, am văzut în ultimii 14 ani 35 de mecanisme noi marca Piaget incluzând 11 tipuri de complicații diferite. De notat că toate aceste realizări s-au făcut păstrând orientarea firmei către profilele extra-plate, o provocare în plus trecută cu succes.

Piaget-Caliber-1290-Duoview-620x324

Dezvoltarea lui Calibre 1290P nu a fost ușoară; în final însă a rezultat un mecanism alcătuit din 407 componente măsurând numai 4,8mm înălțime – un record mondial în ce privește un mecanism cu minute repeater. Câteva dintre aceste componente măsoară nu mai mult de 0,12mm grosime, cam cât un fir de păr de exemplu.

piaget-emperador-cousin-xl-ultra-thin-mr-back-02_zps95bcbb26
Chiar și carcasa lui Emperador Coussin Ultra-Thin a necesitat multă ingeniozitate, pentru a asigura un triplu obiectiv: o calitate tehnică de cel mai înalt nivel, o acustică de o puritate deosebită și o imagine estetică încântătoare.

Odată cu Emperador Coussin Ultra-Thin Minute Repeater este pentru prima dată când cei de la Piaget își inscripționează mecanismul cu un motto, iar acesta este Toujours faire mieux que necessaire. O deviză care demonstrează filosofia călăuzitoare a companiei și angajarea acesteie pe drumul spre excelența în domeniu.

Arata mai multe