Ediție aniversară Longines: Tachymeter Chronograph și Telemeter Chronograph

Anul acesta se împlinesc 180 de ani de la apariția mărcii Longines, ocazie cu care vor fi lansate câteva ceasuri noi dedicate special acestei aniversări. Între aceste noutăți se găsesc modelele Longines Telemeter Chronograph și Longines Tachymeter Chronograph, două produse care reprezintă atât tradiția bogată a mărcii cât și combinația de eleganță și tehnologie de ultimă oră.

Ceasul cu telemetru este un instrument prin care se măsoară distanța cu ajutorul vitezei sunetului, cronometrînd de exemplu intervalul dintre apariția unui fulger și a tunetului corespunzător. Ceasul cu tahimetru permite efectuarea de diverse calcule, de exemplu determinarea vitezei, debitului sau a ritmului producției pe o bandă rulantă.

Ambele modele au o carcasă de 41mm din oțel lucios, cu un cadran multifuncțional clasic destinat efectuarii de diverse calcule și transformări. Pe fundalul de culoare albă se găsesc indicii orari desemnați prin cifre arabe, diverse scale gradate și numerotate, precum și arătătoare albastre în stil Breguet. Data este indicată printr-o fereastră situată între orele 4 și 5.

Pentru desenarea marcajelor s-au folosit culorile negru, roșu sau albastru, grupate astfel încât să facă citirea diverselor funcții cât mai ușoară. Stilul însemnelor de pe cadran este inspirat de un cronograf clasic lansat de Longines în anii 1930.

Cele două modele sunt alimentate de același mecanism, un calibru cu remontaj manual dezvoltat de Longines pe baza unui ETA A08.L01 și denumit L688. Pentru prinderea la mână se folosește o curea neagră din piele de crocodil.

Arata mai multe