Doxa Sub Mission 31 Limited Edition

Deși mulți asociază imaginea unui ceas diver de culoare portocalie cu Seiko Monster, cea dintâi care a lansat un astfel de ceas a fost compania elvețiană Doxa, în 1967. Numit Doxa Sub, acest model a intrat în perioada 1960-1970 în dotarea trupelor Swiss Elite Dive, Marinei Germane sau a U.S. Navy Sealab Aquanauts. Doxa Sub a fost purtat de asemenea de membrii familiei Cousteau și ai echipei Ocean Futures în numeroase expediții de cercetare subacvatice.

În zilele noastre, Doxa Sub a fost ales ceasul oficial al expediției Mission 31, condusă de Fabien Cousteau – nepot al celebrului Jacques-Yves Cousteau – și care se va desfășura în toamna 2013 în habitatul marin din zona Florida Keys National Marine Sanctuary, la bordul laboratorului marin Aquarius.

Doxa-Florida-Keys-Marine-Sanctuary

Această expediție va dura 31 de zile neîntrerupte, și va reprezenta un nou record al timpului petrecut sub apă atât pentru o persoană umană cât și, evident, pentru un ceas de mână. Precedentul record era de 30 de zile și îi aparținea însuși lui Jacques-Yves Cousteau, fiind stabilit în urmă cu exact 50 de ani.

Pentru a sărbători acest eveniment, Doxa a pregătit o ediție specială și limitată (331 de exemplare) a modelului Doxa Sub de culoare portocalie, dintre care 31 vor însoți expediția din Florida iar 300 vor fi puse în vânzare prin intermediul siteului Doxa, la un preț de 2890 USD.

Fabien-Cousteau

Mission 31 va transmite neîntrurpt, pe diverse canale, imagini și rezultate obținute ca urmare a cercetărilor întreprinse în lumea fascinantă, misterioasă dar și plină de riscuri din adâncuri.

Arata mai multe